- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το νέο lockdown για τον κορωνοϊό - Πώς αξιολογούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης και Τσίπρας
Η άποψη των πολιτών για τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού –και συγκεκριμένα για την επιβολή του δεύτερου lockdown– αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι OPEN.
Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τη συνολική ικανοποίηση με το κυβερνητικό έργο και το σταθερό προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 6 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Όπως φαίνεται, υπάρχει μια αντιστροφή της τάσης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το 52% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 43% που δήλωσε ικανοποιημένο. Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα, το 65% λέει πως τα μέτρα ήρθαν καθυστερημένα, σε αντίθεση με το 30% που θεωρεί πως πάρθηκαν έγκαιρα.
Έχει ενδιαφέρον ότι το 22% που θεωρεί «υπερβολική» την επιβολή του lockdown αντιπροσωπεύει κυρίως νεότερους ανθρώπους ηλικιακά και αποτυπώνει την κόπωση της κοινωνίας από μήνες περιοριστικών μέτρων.
Η συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την έλλειψη ικανοποίησης για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Το 51% βαθμολογεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη με 6 και πάνω.
Ποιον εμπιστεύονται οι Έλληνες περισσότερο ως πρωθυπουργό;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό. Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,7%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 3,1%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.