- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ρέθυμνο
«Είναι ευτύχημα το ότι δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές»
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες η ΠΕ Ρεθύμνης
Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, εκτός του Δήμου Ρεθύμνης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κτλ φαινόμενα, που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020.
Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 10 Μαΐου 2021.
Συγκεκριμένα για το Δήμο Ρεθύμνης, που είναι ήδη κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με ημερομηνία λήξης 26-2-21 λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν στις 25-2-2019, παρατείνεται η απόφαση κήρυξής του έως και τις 10 Μαΐου 2021 μετά και την εκδήλωση των έντονων καταστροφικών φαινομένων της χθεσινής ημέρας.
«Ξεκινάμε με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες έναν αγώνα δρόμου για να καταγράψουμε τις ζημιές, να αποζημιωθούν συμπολίτες μας από τα αρμόδια υπουργεία και να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, σημειώνοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης επλήγη για άλλη μια φορά σφοδρότατα από έντονα καιρικά φαινόμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα πλημμύρες και κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις, αλλά και σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. "Από σήμερα και για έξι μήνες η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Είναι ευτύχημα το ότι δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε αυτή την πρωτοφανή κακοκαιρία και σε αυτό συνετέλεσαν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικών έργων, που υλοποιήσαμε μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου 2019", προσέθεσε.
Τι μπορούν να κάνουν οι πληγείσες επιχειρήσεις
Οι πληγείσες επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για καταγραφή των ζημιών που υπέστη η επιχείρησή τους, από τις αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε.. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο email: gpetrakis@crete.gov.gr ή να υποβάλλουν αίτηση σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κεντρικό Κτίριο Π.Ε. Ρεθύμνης, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ος όροφος, γραφείο 204) αφού αρχικά επικοινωνήσουν για ραντεβού με το τηλέφωνο 2831340716.
Ο κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης, πρέπει να αποτυπώσει ο μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτηρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρησή του. Για την καταγραφή πληγεισών οικιών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους κατά τόπους δήμους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.