- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
28η Οκτωβρίου: Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις εκδηλώσεις εορτασμού- Θα καθοριστούν σημαιοφόροι
Διαφορετικός θα είναι εφέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία, την ώρα που δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, με το υπ. Παιδείας να δίνει διευκρινίσεις για το τι θα γίνει στα δημοτικά σχολεία.
Σύμφωνα με εγκύκλιο για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η εκπροσώπηση των δημοτικών σχολείων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, αυτή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του δημοτικού στον σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
Κανονικά η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων
Για τη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, η εν λόγω εγκύκλιος ορίζει ότι αυτή θα γίνει κανονικά, με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.
Οι σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους), βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Με τον ίδιο τρόπο ορίζονται και δέκα παραστάτες (πέντε μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).
Με τον ίδιο τρόπο ορίζονται και δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες και στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).
Ανά τμήμα οι εκδηλώσεις
Σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν εκδηλώσεις την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου εντός του κάθε τμήματος και θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.
Οι μαθητές, που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά τη Black Friday και τη Cyber Monday έχουμε άλλη μία ημέρα προσφορών
Τι ώρα είναι η συγκέντρωση στα Προπύλαια
Οι κλειστοί δρόμοι - Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Η αναλυτική πρόγνωση
Τι ώρα θα ξεκινήσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.