Ελλαδα

Με μαχητικό Rafale πέταξε στη Γαλλία ο αρχηγός ΓΕΑ Γ. Μπλιούμης

Και ενημερώθηκε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του πολεμικού αεροπλάνου στο επιχειρησιακό πεδίο - Δείτε εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολεμικό αεροσκάφος Rafale στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Πολεμικό αεροσκάφος Rafale στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πτήση με γαλλικό μαχητικό Rafale πραγματοποίησε στη Γαλλία ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Γ. Μπλιούμης.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης πραγματοποίησε πτήση με το πολεμικό αεροσκάφος Rafale.

Η πτήση με το γαλλικό μαχητικό Rafale έγινε στην αεροπορική βάση Μοντ ντε Μαρσάν στη Γαλλία, όπου βρίσκεται ο αρχηγός ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης.

Η παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ Γιώργου Μπλιούμη στη Γαλλία συνδέεται με την πολυεθνική άσκηση Volfa 2020. Ο αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του πολεμικού αεροσκάφους Rafale στο επιχειρησιακό πεδίο. Ο αρχηγός ΓΕΑ πετάξε σε σχηματισμό αεροσκάφών, αποτελούμενο από δύο μαχητικά Rafale. Μεταξύ άλλων εκτέλεσε σενάρια εναέριας μάχης, χαμηλής πλεύσης και προσβολής στόχων εδάφους και επιφάνειας.

Επίσης, ο αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης είχε την ευκαιρία να δει σε προσομοίωση τα όπλα που μπορεί να φέρει το γαλλικό μαχητικό Rafale, το οποίο πρόκειται να αγοράσει η Ελλάδα, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

«Η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτά αμέσως μία μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Πρόκειται για αεροσκάφη Υπεροχής 4ης Γενιάς. Μία κίνηση, που ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ. Και η οποία, σε συνδυασμό με τα εκσυγχρονισμένα F-16 και τα υπόλοιπα ελληνικά φτερά, δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν» είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Thessaloniki Helexpo Forum.

Ο αρχηγός ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας του Rafale, Dassault, ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τα ελληνικά και ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην πολεμική Volfa 2020. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκπαιδευτική στρατιωτική άσκηση έλαβαν μέρος 40 αεροσκάφη (μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Με γαλλικό μαχητικό Rafale πέταξε ο αρχηγός ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης και στη συνέχεια επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault
Με γαλλικό μαχητικό Rafale πέταξε ο αρχηγός ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 4 αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ