- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Γονέας έσπασε την πόρτα σε αίθουσα όπου πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση οι μαθητές Λυκείου υπό κατάληψη - Eλαφρύς τραυματισμός μαθητών
Γονέας με τη βοήθεια καθηγητή επιχείρησε να διαλύσει την κατάληψη στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, σπάζοντας την πόρτα της αίθουσας που πραγματοποιούσαν συνέλευση οι μαθητές του σχολείου.
Σύμφωνα με το seleo.gr ο γονέας με τη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου, έσπασε την πόρτα με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά μαθητές.Το σχολείο σήμερα βρίσκεται σε κατάληψη, όμως το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη λάβει διαστάσεις.
«Είναι το πρώτο τέτοιο βίαιο περιστατικό που έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκείνο που μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η στάση του διευθυντή του σχολείου, με τη συνδρομή του οποίου συνέβη το βίαιο περιστατικό», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.
Σήμερα στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι “αγανακτισμένοι” γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες; Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Για το περιστατικό πραγματοποίησε χθες γενική συνέλευση το Δ.Σ. της Γ’ ΕΛΜΕ. Η πρόεδρος Γιάννα Λαθήρα σχολίασε: «Ο εκπαιδευτικός έχει ρόλο παιδαγωγικό, όχι κατασταλτικό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - Ομαλά και με αυστηρούς ελέγχους οι κινητοποιήσεις
Πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με 5.259 μόνιμους διορισμούς και καινοτομίες
Στα ύψη το θερμόμετρο - Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο
«Αφήνουν πίσω τους δύο ανήλικα παιδιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ
Πότε θα το δούμε στον ουρανό
Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική
Η ανακοίνωση των διοργανωτών στους θεατές του Athens Flying Week 2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης - Επιστρέφει εσπευσμένα από τη ΔΕΘ ο Νίκος Δένδιας
Συναγερμός στο Athens Flying Week - Αγωνία για τους δύο πιλότους
Επεισόδιο με σωματική βία και προπηλακισμούς στα σκαλοπάτια προς το παλιό λιμάνι
Η πυρκαγιά κατέστρεψε το διώροφο πέτρινο κτίριο του εργοστασίου - Σώθηκαν τα ιστορικά κελάρια και η κάβα
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινό λουκέτο σε σταθμούς του Μετρό
Στρατηγικό μνημόνιο με τον γερμανικό κολοσσό ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.