- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοτανίδου: Πότε θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία
«Αυτή τη στιγμή πιέζεται πάρα πολύ η Αττική»
Η Αναστασία Κοτανίδου επεσήμανε ότι σε περίπτωση διπλασιασμού των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία.
Για τα τακτικά χειρουργεία και το πότε θα σταματήσουν αν υπάρξει διπλασιασμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ έκανε λόγο η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κα Κοτανίδου σημείωσε ότι το ΕΣΥ έχει θέσει ως όριο συναγερμού τον διπλασιασμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπεία για να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία.
Η καθηγήτρια συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι 73 κι αν φτάσουν τους 150, τα τακτικά χειρουργεία θα σταματήσουν.
Επιπλέον, η κ. Κοτανίδου επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό που θα νοσήσουν βαριά, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Βουλής, αλλά οι διαδικασίες θέλουν κάποιο χρόνο.
«Αυτή τη στιγμή φαίνεται οτι πιέζεται πάρα πολύ η Αττική. Προσπαθούμε να εκτονώσουμε το πρόβλημα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθηθούμε όλοι», κατέληξε η καθηγήτρια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.