- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Athens Democracy Forum 2020: Η Νέα (Αντι) Kανονικότητα
Όσα πρέπει να ξέρετε για τη φετινή διοργάνωση
Το Athnens Democracy Forum θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2020 με θέμα: «News, fake news και εκλογές: ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων».
Tο Athens Democracy Forum, uα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2020 και το βασικό ζήτημα που θα το απασχολήσει είναι οι τεράστιες διαστάσεις και, κατά προέκταση, η τεράστια επιρροή που ασκούν τα κοινωνικά δίκτυα σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, στη ροή των ειδήσεων, αλλά και των «ψευδών ειδήσεων» εν όψει και των πιο κρίσιμων εκλογών στην αμερικανική ιστορία.
Τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και ήδη κάποιες κυβερνήσεις προσπαθούν να «ελέγξουν» την πληροφορία που διακινείται ή ακόμα και να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, έντονες ανησυχίες δημιουργούνται και σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας, με ενδεικτική την προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο του δημοφιλούς Κινεζικού δικτύου Tik Tok μία αμερικανική εταιρεία, παρότι προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται κάποιος πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών ή για την εθνική ασφάλεια.
Την ίδια ώρα, το Facebook ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες – διά στόματος του ίδιου του Μαρκ Ζούκεμπεργκ – ότι δε θα κόβει εν όψει των αμερικανικών εκλογών τις παραπλανητικές διαφημίσεις πολιτικών και θα τις αφήνει στην κρίση των χρηστών.
Οι συμμετέχοντες στο Athens Democracy Forum θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως σε αυτές τις παραμέτρους των κοινωνικών δικτύων ώστε να καταλάβουμε αν αυτός ο πλουραλισμός όντως δημιουργεί περισσότερη δημοκρατία ή αν έχει καταλήξει να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Ταυτόχρονα, θα εξετάσουν τις δυνατότητες που έχουν οι κυβερνήσεις για να είναι ειλικρινείς οι πλατφόρμες στο περιεχόμενό τους και να είναι ασφαλείς οι χρήστες τους.
Στη θεματική συζήτηση με τίτλο «Information Wars» θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο δικηγόρος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Παρισιού, Dan Shefet, ο άνθρωπος που πήγε την Google στα δικαστήρια και κέρδισε το «δικαίωμα στη λήθη», δηλαδή το να μην εμφανίζονται ιστοσελίδες δυσφημιστικές – και ψευδείς για τον ίδιο – στην κορυφή της αναζήτησης του ονόματός του.
Θα συμμετέχουν επίσης ο Wietse Van Ransbeeck, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του CitizenLab, μίας πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα σε κυβερνήσεις και πολίτες να συζητούν θέματα δημοκρατίας που τους αφορούν. Ο Orit Farkash-Hacohen, υπουργός Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ισραήλ, και η Diana Paredes, συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού Suade, ενώ θα συντονίσει η Liz Alderman, επικεφαλής του επιχειρηματικού ρεπορτάζ των New York Times στην Ευρώπη. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 13.00.
Η φετινή εκδήλωση Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την Καθημερινή. Περισσότεροι από 50 ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους | www.athensdemocracyforum.com είτε με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.
Με βασικό παρουσιαστή τον αρθρογράφο των New York Times, Roger Cohen, το συνέδριο θα συντονίσουν επίσης οι σημαντικότεροι συνεργάτες των The New York Times: Liz Alderman (Chief European Business Correspondent); και Steven Erlanger (Chief Diplomatic Correspondent – Europe).
Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Facebook, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, την Microsoft, το Council of Europe, τον OTE Group of Companies, το Athens Development and Destination Management Agency, τον Ελληνικό Oργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το SolidarityNow, το δικηγορικό γραφείο Mishcon de Reya, την Aegean Airlines, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το American College of Greece, το Global Liberal Arts Alliance και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κανένα ενδεχόμενο για νέα παράταση, αναφέρουν πηγές του υπουργείου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μερικές προσωπικές αναμνήσεις και μια πρόταση για το Γήπεδο Μπάσκετ του Αστέρα Εξαρχείων
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα - Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.