- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης: 9.200 πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ
«Δεν θα φύγει κανείς από τη Λέσβο χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στον νέο προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.
Μέσα στη νέα δομή που φτιάχτηκε στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη υπάρχουν 9.200 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί με τη θέλησή τους δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός είπε πως δεν θα φύγει κανείς από τη Λέσβο χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πλέον επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των φιλοξενούμενων.
Ανέφερε ότι ήδη στο camp βρίσκονται 350 αστυνομικοί και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι για την ασφάλεια και την αστυνόμευση που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθεί η κανονικότητα για τους κατοίκους του νησιού.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι τα σύνορα μας είναι πλέον σφραγισμένα και δε θα επιτραπεί να παρατηρηθούν φαινόμενα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα. «Στον Έβρο δεν περνά κουνούπι με τη βοήθεια και του φράχτη. Στην πρώτη γραμμή είναι η αστυνομία με προσωπικό κι έμπειρους ανθρώπους, ενώ στη θάλασσα το λιμενικό κάνει εξαιρετική δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στις διαδηλώσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στην Αττική σημείωσε ότι το 95% ήταν σύμφωνες με τον νόμο επισημαίνοντας ότι οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο είτε σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Επανεκκίνησε χθες, μετά τη θερινή διακοπή, η διαδικασία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.