Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Οι οδηγίες για τους πολίτες

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία - Αρχείο © EUROKINNISSI/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η κακοκαιρία «Ιανός» θα συνεχίσει να πλήττει μέχρι και αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, τη χώρα μας - Τι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι πολίτες.

Με την κακοκαιρία «Ιανός» να έχει πλήξει ήδη τις πρώτες περιοχές της χώρας μας και να διατηρείται μέχρι και αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τις τρεις σημαντικές οδηγίες προστασίας προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, το επόμενο 24ωρο αναμένεται «δύσκολο».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Αρκαδία, Αργολίδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική και Εύβοια να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις ακόλουθες τέσσερις σημαντικές οδηγίες για την προστασία τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κακοκαιρία «Ιανός».

 • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
 • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
 • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
 • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες».

Δύσκολο 24ωρο

Για ένα «δύσκολο 24ωρο» έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Ιανός», που έχει πάρει μορφή μεσογειακού κυκλώνα, επηρεάζοντας ήδη τα Ιόνια Νησιά.

Σε νέα σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αξιολογήθηκαν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την κακοκαιρία «Ιανός».

Υπενθυμίζεται ότι τεχνικές συσκέψεις για την κακοκαιρία «Ιανός» πραγματοποιούνται ανά έξι ώρες. Όπως είπε, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και ένα τμήμα της Λευκάδας έχουν ξεκινήσει να δέχονται το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας. 

Αναφερόμενος στην πορεία της κακοκαιρίας «Ιανός», ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως αυτό που αλλάζει είναι ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας θα παραμείνει για αρκετές ώρες σταθερό πάνω από τις δυτικές μας ακτές. Δηλαδή, η Αιτωλοακαρνανία, ειδικά οι περιοχές από το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Μεσσηνία είναι ξεκάθαρο ότι θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού και το βασικότερό είναι ότι θα υπάρχουν σφοδροί άνεμοι που οι ριπές τους θα φτάνουν μέχρι και τα 11 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του άφησε αιχμές κατά δημάρχων οι οποίοι έσπευσαν να ανακοινώσουν κλείσιμο σχολείων χωρίς συνεννόηση με την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κακοκαιρία.

Ολόκληρη η δήλωση Χαρδαλιά:

«Ολοκληρώσαμε πριν από λίγο άλλη μία τεχνική σύσκεψη. Αυτές οι συσκέψεις γίνονται κάθε 6 ώρες, για να μπορούμε να αξιολογούμε και να σταθμίζουμε τα δεδομένα που μας παρουσιάζουν οι μετεωρολόγοι και οι αναλυτές μας. Αυτό το οποίο φαίνεται ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, είναι ότι τα νησιά μας και ειδικά η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και ένα κομμάτι της Λευκάδας, θα δεχτούν τις επόμενες ώρες και μέχρι τα μεσάνυχτα, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας.

» Αυτό που αλλάζει σε σχέση με τα μοντέλα που τρέχουν αυτή τη στιγμή, είναι ότι φαίνεται ότι το μέτωπο αυτό της κακοκαιρίας θα παραμείνει για αρκετές ώρες σταθερό πάνω από τις δυτικές μας ακτές. Δηλαδή, η Αιτωλοακαρνανία, ειδικά οι περιοχές από το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Μεσσηνία είναι ξεκάθαρο ότι θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού και το βασικότερό είναι ότι θα υπάρχουν σφοδροί άνεμοι που οι ριπές τους θα φτάνουν μέχρι και τα 11 μποφόρ.

» Ως εκ τούτου, ο αρχικός μας σχεδιασμός παραμένει ως έχει. Τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, πλην της Αρκαδίας, η οποία ναι μεν είναι σε έκτακτη ανάγκη για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση, αλλά δε φαίνεται να επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα αύριο το πρωί, οπότε τα παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά στα σχολεία.

» Θα μου επιτρέψετε να πω ότι θεωρώ υπερβολικές τις αποφάσεις αγαπητών και εξαιρετικών κατά τα άλλα αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας για τα πραγματικά καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, υπάρχουν αποφάσεις αγαπημένων κατά τα άλλα Δημάρχων, οι οποίοι κλείνουν τις περιοχές τους χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοκαιρίας αύριο.

» Όλος ο κρατικός μηχανισμός, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή.

Σε σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα:

 • Κινητοποιήθηκαν και ήδη μεταστάθμευσαν σε στρατηγικά σημεία των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν φαινόμενα ομάδες διάσωσης σε ορμητικά νερά, με ειδικό εξοπλισμό και ερπυστριοφόρα οχήματα των Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τη Λαμία.
 • Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης επέμβασης 5 πεζοπόρα τμήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, αντλητικά μηχανήματα και λοιπό διασωστικό εξοπλισμό στην Άρτα, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε ότι ενεργοποιούμε όλο το μηχανισμό μας από παντού, για να συνδράμουνε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες.
 • Επίσης, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση 3 ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης, 1 του Πυροσβεστικού Σώματος και 2 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και 1 ελικόπτερο έρευνας-συντονισμού.

Σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων:

Επίσης, με εισήγησή μας η Ελληνική Αστυνομία θα βγάλει τη σχετική απόφαση:

 • Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του Εθνικού οδικού δικτύου στους Νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας από σήμερα στις 9:00 το βράδυ μέχρι αύριο Παρασκευή την ίδια ώρα για 24 ώρες.
 • Θα παραμείνει ανοιχτή η Ολυμπία Οδός, τουλάχιστον μέχρι να επαναξιολογηθεί αυτό αύριο το μεσημέρι.

Σε σχέση με το ΕΚΑΒ:

Ήδη αναπτύσσει επιπλέον του δυναμικού στην περιοχή, 25 ασθενοφόρα και 50 διασώστες στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν καιρικά φαινόμενα, ενώ τα Κέντρα Υγείας θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

Σε σχέση με το Λιμενικό Σώμα:

 • Τέθηκε ήδη σε γενική επιφυλακή το προσωπικό της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και των επιχειρησιακών μέσων για άμεση παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα άτομα στη θάλασσα, εάν προκύψουν.
 • Τέθηκαν σε ετοιμότητα όλα τα Κεντρικά Λιμεναρχεία για απαγόρευση εξόδου από χώρους λιμένων σε φορτηγά και βαρέα οχήματα σε περίπτωση απαγόρευσης ολικής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

ΔΕΔΔΗΕ

Μεγάλη κινητοποίηση στη ΔΕΔΔΗΕ και έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό. Κινητοποιήθηκε επιπλέον τεχνικό προσωπικό και μηχανήματα έργων και εργολάβων κατασκευών δικτύων.

Συγκεκριμένα:

 • Δυτική Πελοπόννησος και Ιόνια νησιά: Επιπλέον 225 άτομα προσωπικό και 50 μηχανήματα έργου.
 • Κεντρική Ελλάδα και Εύβοια: 205 άτομα προσωπικό και 20 μηχανήματα έργου.
 • Αττική: Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση σε περίπτωση που προχωρήσει το δεύτερο κύμα, το οποίο αναμένεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά, με 400 άτομα προσωπικό και 60 μηχανήματα έργου.
 • Σύνολο: Έχουμε σε επιφυλακή, μετακίνηση και προς αρωγή των υπαρχόντων συνεργείων 830 άτομα προσωπικό και 130 μηχανήματα έργου.
 • Πάροχοι κινητών επικοινωνιών
 • Υπάρχει πλήρης κινητοποίηση και έχουν ήδη ολοκληρώσει προληπτικούς τεχνικούς ελέγχους που έπρεπε να γίνουν σήμερα στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν και έχουν ήδη ενισχύσει το τεχνικό προσωπικό τους.

Παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων

Έχουμε ολοκληρώσει τα πρωτόκολλα. Ήταν άμεση η ανταπόκρισή τους και έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση τα μηχανήματα έργου των παραχωρησιούχων, καθώς και των υπεργολάβων συντήρησης κατά μήκος των Εθνικών Οδών, που αναμένεται να βρίσκονται χωροταξικά εκεί που θα εκδηλωθεί το φαινόμενο.

 • Μορέας: 21 μηχανήματα έργου
 • Αττική Οδός: 27 μηχανήματα έργου
 • Νέα & Κεντρική Οδός: 4 μηχανήματα έργου

Έχουμε ζητήσει και έχουν ενισχυθεί τα κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας και τα εκεί τηλεφωνικά τους κέντρα.

Νομίζω ότι η προληπτική παρουσία οχημάτων και προσωπικού που ζητήσαμε στο πεδίο θα είναι αυξημένη, με διαρκή κίνηση κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Όπως ξέρετε, το ήδη ενεργοποιημένο 112 έχει αποστείλει συγκεκριμένο μήνυμα στους κατοίκους των νησιών της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Ιθάκης και της Λευκάδας, ενώ αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες ώρες, με τις οδηγίες που χρειάζονται, στις περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Μεσσηνίας.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να σταθώ και θα κλείσω με αυτό, πρέπει να επαναλάβω τα 3 βασικά θέματα και να καλέσω όλους τους πολίτες των περιοχών αυτών να ευθυγραμμιστούν με τις κατευθύνσεις μας αυτές:

 • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς ή σε χείμαρρους ή κοντά σε ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν αυτοί είναι στο επίπεδο της στάθμης ή κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτό της κακοκαιρίας να μην παραμείνουν στα σπίτια τους και να φιλοξενηθούν σε συγγενείς ή φίλους.
 • Το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι η αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και η ασφάλιση των πορτών και των παραθύρων ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων δεν βγαίνουμε έξω, αλλά μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
 • Τέλος, παράκληση, έκκληση, προσοχή στο μεγάλο ζήτημα που έχει κοστίσει ζωές στο παρελθόν, μη διασχίζει κανείς και για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζοί είτε με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση καλώ όλους να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να ακολουθούν κάθε οδηγία που δίνεται από τις Αρχές.

Είναι ένα δύσκολο 24ωρο που ξεκινάει μπροστά μας.

Θεωρώ όμως, ότι με την προσπάθεια που θα γίνει και από πλευράς του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των Περιφερειών, των Δήμων, είμαστε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή.

Είμαστε σε συναγερμό.

Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Καλή δύναμη σε όλους».

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων - Πού ισχύει

Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων έρχεται να προστεθεί στα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Ιανός» που έχει αρχίσει να επηρεάζει τα δυτικά της χώρας.

Το μέτρο αφορά στα βαρέα οχήματα, τα οχήματα με τρέιλερ και τα λεωφορεία που κινούνται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου σε τέσσερις νομούς της χώρας.

Τις νέες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία «Ιανός» έκανε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η κακοκαιρία «Ιανός», που έχει πάρει τη μορφή μεσογειακού κυκλώνα, οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 8 περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα: Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Για Αττική και Κόρινθο δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς αναμένονται τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα για την πορεία που θα ακολουθήσει η κακοκαιρία «Ιανός». Ωστόσο, τόσο ο Δήμος Αθηναίων όσο και ο Δήμος Πειραιά βρίσκονται σε ετοιμότητα, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για το κύμα κακοκαιρίας.

Στις νέες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία «Ιανός», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη, οι πρώτες καταιγίδες, σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους, εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, την ώρα που προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη στους κατοίκους των νησιών αυτών μέσω «112».

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πού και μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 21.00 το βράδυ σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και για 24 ώρες, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι στη Ζάκυνθο, όπου υπάρχει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έχουν σταματήσει τα δρομολόγια του τοπικού ΚΤΕΛ, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή με την Κυλλήνη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις νέες ανακοινώσεις του για την κακοκαιρία «Ιανός», επεσήμανε πως παραμένει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι νεοτέρας.

«Ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την κακοκαιρία «Ιανός», έχοντας γνωστοποιήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο 4 νομών της χώρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οκτώ περιφερειακές ενότητες της χώρας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός».

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» έχουν κηρυχθεί οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

Μακριά από τις ακτές

Μακριά από τις ακτές καλούν οι μετεωρολόγοι τους πολίτες να κρατηθούν λόγω των ισχυρών ανέμων που θα κυριαρχήσουν.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε πως «πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και πολύ υψηλός ο κυματισμός (4-6 μέτρα) την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις ακτές νοτίων Επτανήσων, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου» τονίζει στην ανάρτησή του στο Facebook για την κακοκαιρία «Ιανός». Και συμβουλεύει: «Μακριά από αυτές τις ακτές λοιπόν μέσα στη νύχτα και μέχρι περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής».

Από την πλευρά του ο κ. Λαγουβάρδος τόνισε ότι «Οι παράκτιες περιοχές θα έχουν αρκετά προβλήματα» ανέφερε ενώ τόνισε ότι το μεγάλο ύψος των βροχών θα επηρεάσει τη χώρα στο δυτικό και νότιο τμήμα, υπενθυμίζοντας τις πλημμύρες που είχε προκαλέσει ο «Ξενοφώντας».

Μάλιστα, ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε ότι ο κυκλώνας θα υποχωρήσει από το Σάββατο βράδυ προς την Κυριακή το πρωί.

Παράλληλα, ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η πορεία του κυκλώνα για αυτό και είναι σημαντικό να βλέπουμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ