Ελλαδα

Παναγιωτόπουλος: Πιθανή η χρήση μάσκας ακόμα και στο δρόμο

«Αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα στην Αττική
Μάσκα στην Αττική © EUROKINISSI/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μέχρι και στο δρόμο ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνεται η χρήση της μάσκας από τους πολίτες όπως σημείωσε ο επιδημιολόγος, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Για τη χρήση της μάσκας, η οποία ενδεχομένως χρειαστεί να επεκταθεί στην πορεία μίλησε ο επιδημιολόγος, κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε πως «αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται. Είναι σαφής η ανάγκη για αυστηρά μέτρα τώρα ως πρόληψη, παρά το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η μάσκα ακόμα και στο δρόμο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε νέα δέσμη μέτρων».

Όσον αφορά το κλείσιμο ορισμένων εκπαιδευτικών δομών λόγω κρουσμάτων, υπογράμμισε πως «ένα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι η λειτουργία των σχολείων σε μικρές ομάδες ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην αναμειγνύονται τα τμήματα μεταξύ τους ώστε να εφαρμόζεται το κριτήριο της απόστασης».

Έτσι, στο ενδεχόμενο εντοπισμού κρούσματος θα μπαίνει σε καραντίνα το τμήμα και όχι το σύνολο του σχολείου.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού με 67 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ