Ελλαδα

Αττική: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά πού προβλέπεται η χρήση της στην Αττική σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα στην Αττική
Μάσκα στην Αττική © EUROKINISSI/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας στον Νομό Αττικής από τις 16 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων ως ένα από τα επιβληθέντα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική από τις 16 ως και τις 30 Σεπτεμβρίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αττική

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε κλειστούς χώρους στην Αττική, από τις 16 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καθίσταται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) και σε όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους συναθροίσεων (π.χ. πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα) όπου δεν τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και υπάρχει ισχυρή σύσταση χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους
  • Λαϊκές αγορές: Χρήση μάσκας από παραγωγούς και καταναλωτές, συμμετοχή του 50% των πωλητών και τρία μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων.
  • Ακόμα, υπάρχει ισχυρή σύσταση σε πολίτες άνω των 65 ετών για γενική χρήση μάσκας και να αποφεύγουν χώρους υψηλής συνάθροισης.

Τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας

Πλέγμα αυστηρών μέτρων προστασίας ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς ειδικά για τον Νομό Αττικής.

Αυτά έχουν ως εξής:

  • Σε όλες τις συναυλίες μειώνεται η χωρητικότητα από 75% σε 50%. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, μόνο καθισμένοι, απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (ΚΑΔ 56301001, 56301009, 56301010, 56301011, 56301012)  και οι κλειστές αίθουσες συναυλιών με ΚΑΔ 90041009 παύουν να λειτουργούν για 14 ημέρες.
  • Θερινά και χειμερινά σινεμά η πληρότητα μειώνεται στο 60% από 7% και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές στην είσοδο/έξοδο και στην παράσταση.
  • Στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ορίζεται αυστηρό όριο έξι ατόμων, ενώ ισχύει ακόμα ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους και τα καταστήματα τροφίμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ