- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Παρασκευή 04.09.2020 - Τι λέει ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Πότε δικαιούται να απαλλαγεί κάποιος από τη χρήση μάσκας
Πολίτες προστρέχουν σε ιατρούς προκειμένου να λάβουν γνωματεύσεις/πιστοποιητικά με σκοπό την απαλλαγή τους από τη χρήση μάσκας, ένα μέτρο υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος με επείγουσα ανακοίνωση του ενημερώνει τα μέλη του για το θέμα.
«Τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς ιατρικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας, είναι συγκεκριμένα (υπάρχουν αναρτημένες σχετικές οδηγίες στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στα παιδιά)», τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:
«Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα.
Υπενθυμίζεται ότι από την υποχρέωση της χρήσης μάσκας, αναφέρει ο ΙΣΑ, εξαιρούνται:
α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Στο όχημα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα - Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού
Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο
Όσα ζήσαμε στο Allwyn x McLaren Racing: Live in Athens στο ΟΑΚΑ
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο της ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου
24ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων και 3ωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Μόνο από την αριστερή λωρίδα τα αυτοκίνητα
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς
«Ζητήσαμε να αναβαθμιστεί η κατηγορία», λέει ο γιατρός
Πού θα έχει συγκεντρώσεις και τι ώρα ξεκινούν οι διαμαρτυρίες
Τέσσερις συλλήψεις από τις Αρχές
Δείτε το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ
Η πολυτάραχη ζωή του, οι ιδέες που τον καθόρισαν, οι συγκρούσεις με την Εκκλησία και η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Εγκατέλειψαν άρον άρον το όχημα
Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο
Η κρίση αξιών σε πρώτο πλάνο
Από λάθος χειρισμούς του οδηγού ξεκίνησε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.