- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βατόπουλος: Πώς θα αποφύγουμε νέο lockdown λόγω κορωνοϊού
«Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί, θα είναι μαζί μας για χρόνια»
Τι απάντησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος για το ενδεχόμενο νέου «lockdown»
Για όλα τα ζητήματα γύρω από τον κορωνοϊό τοποθετήθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος στην εκπομπή «Alpha Αλλιώς» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.
Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε «εν πολλοις αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων. Έχουμε ελεγχόμενη κατάσταση με όσο δυνατόν λιγότερα σοβαρά περιστατικά. Από κει και πέρα ήταν σημαντική η ισορροπία του να είμαστε ασφαλείς και να ανοίξουμε την οικονομία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα σε δύο πράγματα: στην ενημέρωση του κόσμου – γιατί ζητάμε από τον κόσμο να κάνει που αντανακλαστικά που δεν θέλει να κάνει και δεύτερον πρέπει να κάνουμε πιο εύκολη την εφαρμογή των μέτρων. Να αυξήσουμε τα δρομολόγιο, να επεκτείνουμε την τηλε-εργασία κλπ.».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέου «lockdown», ο καθηγητής σημείωσε: «Ελπίζω να μην έχουμε lockdown. Αυτό εξαρτάται από το πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος. Εάν ο κόσμος πειθαρχήσει και η πολιτεία βοηθήσει τον κόσμο, τότε η κατάσταση θα ξεπεραστεί. Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί, θα είναι μαζί μας για χρόνια, αλλά το ζητούμενο είναι να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση».
Για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με τα εμβόλια και τα φάρμακα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε: «Γίνεται τεράστια προσπάθεια για τα εμβόλια και τα φάρμακα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εταιρείες, που λένε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία του εμβολίου. Αλλά η δημιουργία του εμβολίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να γίνει γνωστό το πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο θα πρέπει να γίνουν δοκιμές σε χιλιάδες εθελοντές».
Τέλος, αναφερόμενος στην ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη στο facebook για τα σχολεία, τόνισε πως «έγινε σε λάθος χώρο», ενώ πήρε και αποστάσεις από την απόφαση να ανοίξουν τα τμήματα των τάξεων ως έχουν. «Η κοινή λογική λέει ότι όσο λιγότερους ανθρώπους έχεις σε κλειστό χώρο, τόσο περιορίζεις τη μετάδοση. Το πρόβλημα είναι πως δεν είναι εύκολο να αυξήσεις τους χώρους διδασκαλίας. Εμείς ως επιστήμονες να προτείνουμε τη δράση στο πλαίσιο του εφικτού. Και εμείς προτείνουμε μάσκες και αποστάσεις. Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Το όφελος σε σχέση με το κόστος είναι πολύ μικρό».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Στο όχημα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα - Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού
Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο
Όσα ζήσαμε στο Allwyn x McLaren Racing: Live in Athens στο ΟΑΚΑ
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο της ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου
24ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων και 3ωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Μόνο από την αριστερή λωρίδα τα αυτοκίνητα
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς
«Ζητήσαμε να αναβαθμιστεί η κατηγορία», λέει ο γιατρός
Πού θα έχει συγκεντρώσεις και τι ώρα ξεκινούν οι διαμαρτυρίες
Τέσσερις συλλήψεις από τις Αρχές
Δείτε το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ
Η πολυτάραχη ζωή του, οι ιδέες που τον καθόρισαν, οι συγκρούσεις με την Εκκλησία και η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Εγκατέλειψαν άρον άρον το όχημα
Του τα είχαν αφαιρέσει για τον ίδιο λόγο
Η κρίση αξιών σε πρώτο πλάνο
Από λάθος χειρισμούς του οδηγού ξεκίνησε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.