- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 7,3% των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο
Συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι
Πτώση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο του 2020 συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.
Κατά 7,3% μειώθηκαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο της Ελλάδας τον Ιούνιο του 2020 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Μόλις σε δύο από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων ο τζίρος είχε θετικό πρόσημο.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (19,3%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (16,5%), Πολυκαταστήματα (9%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,6%), Ένδυση- υπόδηση (2,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,7%). Αντίθετα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (28,8%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (1,2%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 7,3% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020 σημείωσε αύξηση 7,1%. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 6,9% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020 σημείωσε αύξηση 8,2%. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης σημείωσε αύξηση 1,2% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντική διεθνής διάκριση για το ελληνικό νησί
Ο «στρατηγός άνεμος» εξακολουθεί να έχει τον τελευταίο λόγο, δήλωσε ο μετεωρολόγος
Πότε αναμένεται η αποκατάσταση
Οδηγίες προστασίας προς τους πολίτες
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι
Διακόπτεται προσωρινά και η κυκλοφορία στο τμήμα Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά-Μοσχάτο της γραμμής 7
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.