- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ορατή από το Διάστημα η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη
Δείτε την εικόνα που κατέγραψε δορυφόρος
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη - Δείτε την εικόνα που δημοσίευσε το meteo.gr.
Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, με δορυφόρο της NASA να καταγράφει τον πυκνό καπνό από το Διάστημα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr, ο δορυφόρος της NASA Suomi NPP έστειλε εικόνα, στην οποία διακρίνεται ο πυκνός καπνός στη Νότια Πελοπόννησο, στο Νομό Λακωνίας, από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη.
Η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Εκκενώθηκαν 5 οικισμοί, με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να δίνουν πολύωρη μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη έχει χωριστεί σε 3 μέτωπα. «Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας είναι σε εξέλιξη. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μετέβη απο την έναρξη της για τον γενικό συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων» επισημαίνεται στη γραπτή ενήμερωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Και προστίθεται: «Με εντολή του από τις μεσημεριανές ώρες βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.».
Δείτε τη δορυφορική εικόνα από τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, με τον καπνό να είναι ορατός από το Διάστημα
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.