Ελλαδα

Θετικοί στον κορωνοϊό 7 αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο

Προβληματισμός και ανησυχία για τα πολλαπλά κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ
Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με κορωνοϊό διαγνώστηκαν 7 αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τα πολλαπλά κρούσματα Covid-19 σε ενστόλους.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς 7 αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο έχουν κορωνοϊό.

Στην Αστυνομία επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία από τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς.

Η είδηση ότι οι 7 αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έρχεται την ώρα που η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων. Σημειώνεται ότι κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων. Στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων του την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.

Οι 7 αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο, είχαν μεταβεί στο νησί από την Αθήνα στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων για τον Δεκαπενταύγουστο και τον εορτασμό της Παναγίας. Το τεστ το οποίο έκαναν, βγήκε θετικό στον κορωνοϊό. Από τους 7 αστυνομικούς, οι δύο υπηρετούν στην Τροχαία, δύο στην Ασφάλεια και τρεις στην ΥΜΕΤ. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν και άλλοι αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό, καθώς συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν απολυμανθεί οι χώροι στους οποίους κινήθηκαν οι 7 αστυνομικοί από την Τήνο και οι υπηρεσίες τους γενικότερα. Παράλληλα, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ. Οι θετικοί αστυνομικοί στον κορωνοϊό έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν -και πόσοι- άλλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα προληπτικά μέχρι στιγμής.

Κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ - Νέα μέτρα προστασίας

Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και εντείνεται η ανησυχία για το πως θα τα διαχειριστούν, αν ο ιός «χτυπήσει» νευραλγικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN TV, οι εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα, ενώ θα τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό. Επίσης, θα δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.

Η είδηση για τους 7 αστυνομικούς με κορωνοϊό που επέστρεψαν από την Τήνο, όπου είχαν μεταβεί για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου, έρχεται ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα Covid-19 την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ