- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαργαλιάνος:Αρκετά τα μέτρα που έχουν παρθεί για την παρούσα φάση
Lockdown δεν μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να γίνουν τοπικά lockdown αλλά όχι γενικά»
Για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού αλλά και το εμβόλιο μίλησε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος.
«Αρκετά» χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής για τον κορωνοϊό στη χώρα μας ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμωξιολόγων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Όπως τόνισε ετοιμαζόμαστε ήδη για ένα δεύτερο κύμα του ιού στην Ελλάδα. Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ένα lockdown είναι στο «τραπέζι» μονάχα σε τοπικό επίπεδο και όχι σε γενικό.
«Τα δεδομένα τα εξετάζουμε μέρα - μέρα. Αν παίρνουμε τα μέτρα μας ακόμα και τώρα... είναι αρκετά στην παρούσα φάση. Lockdown δεν μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να γίνουν τοπικά lockdown αλλά όχι γενικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαργαλιάνος.
Ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι τα οριζόντια μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού είναι δύσκολα και θα τεθούν στο ενδεχόμενο που φτάσουμε τα 300 με 350 κρούσματα. Στο μεταξύ πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από αυτά που καταγράφονται.
«Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται πάντα επί 10. Έχουμε αυξήσει τα τεστ, κι έχουμε δεδομένα».
Όσον αφορά το εμβόλιο ενάντια στον νέο ιό και την διάθεσή του στον πληθυσμό ο ίδιος τόνισε ότι είναι αβέβαιο το πότε θα εμβολιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός. Εκτίμησε ότι αυτό ίσως γίνει αν όλα πάνε καλά στις αρχές του επόμενους έτους με προτεραιότητα σε εκτεθειμένες και ευπαθείς ομάδες.
Σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τόνισε, ότι δεν υπάρχει ποτέ 100% αποτελεσματικότητα.
«Στο νέο εμβόλιο, για τον νέο ιό, η αποτελεσματικότητα θέλουμε να είναι οπωσδήποτε πάνω από 50%. Το ιδανικό είναι να φτάνει πάνω από 70%. Έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα είδος ανοσίας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μερικές προσωπικές αναμνήσεις και μια πρόταση για το Γήπεδο Μπάσκετ του Αστέρα Εξαρχείων
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα - Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.