Ελλαδα

Θεσ/νικη - Προκαταρκτική εξέταση για διασπορά κορωνοϊού

Στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θεσσαλονίκη: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά του κορονοϊού

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Τον οίκο ευγηρίας επισκέφτηκε εχθές ο Σωτήρης Τσιόδρας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, και δήλωσε μεταδόθηκε ο κορωνοϊός από έναν εργαζόμενο.

Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας ανέρχονται σε 36, εκ των οποίων οι 33 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο κ. Τσιόδρας έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με νεαρό που είχε πάει σε διακοπές και συναυλία στη Χαλκιδική.

Ο Σ. Τσιόδρας, παράλληλα είπε ότι χαιρέτησε έναν έναν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό διακομίζονται σε νοσοκομείο της πόλης.

Σημείωσε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οφείλονται σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από διακοπές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ