- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
Τέσσερα κρούσματα στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Οι εργαζόμενοι στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν έρθει σε επαφή με ασθενή
Μετά την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, η μετάδοση σχετίζεται με ενδονοσοκομειακή συρροή στην συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, ένας 90χρονος ασθενής που μετέβη στο νοσοκομείο για επέμβαση ρουτίνας, κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, βρέθηκε θετικός στον ιό. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση και πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 50 εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Από αυτούς, οι τέσσερις βγήκαν θετικοί, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.
Πρώτη διαγνώστηκε θετική μια 50χρονη νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχουν ήδη εφαρμοστεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απολυμάνθηκαν οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν οι εργαζόμενοι, ενώ γίνεται έλεγχος σε όλους τους ασθενείς της κλινικής.
Στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, δύο είναι τα θετικά κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, με την υπηρεσία να παραμένει κλειστή μέχρι νεοτέρας.
Στο νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου, σήμανε λήξη συναγερμού, καθώς όλα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε όσους ήρθαν σε επαφή με εργαζόμενη που εντοπίστηκε θετική στον νέο κορονοϊό, βγήκαν αρνητικά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να προσέξετε
Ιστορικές αναφορές για τον καιρό
Οργισμένη ανακοίνωση από τον Δήμο
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση
Συμβουλές από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
«Οι τυχεροί και οι άτυχοι της παρέλασης» - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Μέχρι πότε είναι η νέα προθεσμία
Αναλυτικά τι θα ισχύσει και ποιες ώρες
Έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται στην Αθήνα το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.