- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαγιορκίνης: Προοίμιο δεύτερου κύματος τα «ορφανά» κρούσματα
«Με αρκετές εστίες πιθανής υπερμετάδοσης να είναι διεσπαρμένες σε διάφορα σημεία, είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα»
Ανησυχητική είναι η αύξηση των ορφανών κρουσμάτων σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος την χαρακτήρισε ως προοίμιο δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.
Ως «προοίμιο δεύτερου κύματος του κορωνοϊού» χαρακτήρισε την ύπαρξη ορφανών κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως «η κινητικότητα, με αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, είναι ένα πιθανό προοίμιο δεύτερου κύματος. Είναι τα σημάδια που περιμέναμε να δούμε πριν από ένα δεύτερο κύμα, οπότε σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για την μείωση αυτής της δυναμικής που βλέπουμε να έρχεται».
Μάλιστα, τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα εντός των συνόρων με τα διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας πως «με αυτά που βλέπουμε να γίνονται, με αρκετές εστίες πιθανής υπερμετάδοσης να είναι διεσπαρμένες σε διάφορα σημεία, είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα».
Ποια μέτρα θα χρειαστούν
Ερωτηθείς ο καθηγητής σχετικά με το ποια μέτρα θα χρειαστεί να ληφθούν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό των κρουσμάτων ήταν ξεκάθαρος, σημειώνοντας πως «τα μέτρα που έχουν προταθεί είναι επαρκή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή και επιτήρησή τους».
Τέλος, αναφορικά με τους τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα μας από τον Προμαχώνα, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «μας ανησυχεί η εισαγωγή των ατόμων από τον Προμαχώνα. Εκεί πέρα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι υψηλό. Γι’ αυτό και πήραμε συγκεκριμένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.