- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύψας: Κι άλλους Εχίνους αν χαλαρώσουμε - Τι προβλέπει για 2ο κύμα
«Ο ιός είναι ακόμα γύρω μας, αντισώματα δεν έχουμε»
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλά για την αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού, που παρατηρήθηκε σε τοπικές κοινωνίες όπως στον Εχίνο
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας με αφορμή την περίπτωση του Εχίνου ότι ακόμα δεν έχουμε το λεγόμενο δεύτερο κύμα του καλοκαιριού, ωστόσο, αν υπάρξει εφησυχασμός θα το πληρώσουμε ακριβά. Ο καθηγητής μιλά για την αναζωπύρωση της επιδημίας που παρατηρήθηκε σε τοπικές κοινωνίες όπως σε αυτή της ακριτικής πόλης της Ξάνθης και τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να μην χαλαρώσουν οι πολίτες ξεχνώντας τον ιό. Στο Open TV μίλησε κι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος αναφορικά με το επταήμερο lockdown στην ακριτική πόλη.
Ο κ. Σύψας είπε ότι είχαμε μια «τοπική αναζωπύρωση κι ελήφθησαν τοπικά μέτρα. Υπήρξε συγχρωτισμός λόγω θρησκευτικών τελετών, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί αν παραβιάζουμε τους κανόνες, όπως ήδη έχει γίνει σε παραλίες, μπαράκια κτλ. Ο ιός είναι ακόμα γύρω μας, αντισώματα δεν έχουμε, οπότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε αντίστοιχους Εχίνους». Ο Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε ότι «ο μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων οφείλεται και στα μαζικά τεστ που έγιναν αλλά και στον συνωστισμό λόγω των θρησκευτικών εορτών. Δεν τίθεται κανένα θέμα θρησκείας των συμπολιτών μας. Πλέον, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση. Είχα πολλές συνομιλίες με τον κ. Χαρδαλιά και στις 2:00 τα ξημερώματα πάρθηκε η απόφαση για την επταήμερη καραντίνα».
Συνεχίζοντας ο κ. Σύψας είπε ότι «επτά ημέρες καραντίνας είναι αρκετές για τον κορωνοϊό και θα βγει πολύ σύντομα σχετική ελληνική μελέτη». Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει δεύτερο κύμα ενόψει τόνισε: «Σε δύο εβδομάδες βλέπουμε τα αποτελέσματα. Είναι τυφλά τα κρούσματα κι εμφανίζονται ξαφνικά. Ηδη Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία έχουμε πολλά κρούσματα. Δεν έχουμε ακόμα το λεγόμενο δεύτερο κύμα του καλοκαιριού, αλλά είναι καμπανάκι ότι αν υπάρξει εφησυχασμός, θα μας επισκεφτεί το δεύτερο κύμα και στην Ελλάδα».
Αναφορικά με τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται από τις όμορες αυτές χώρες ξεκαθάρισε ότι «όλοι οι τουρίστες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου κάνουν τεστ, όχι δειγματοληπτικά, αλλά όλοι τους, μέχρι το τέλος του μήνα. Εισαγόμενα κρούσματα θα έχουμε, αλλά θα πρέπει όσο το δυνατόν να το περιορίσουμε» κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.