Ελλαδα

Γενικό Χημείο του Κράτους: Με βιτριόλι η επίθεση στην 34χρονη

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τον τρόπο με το οποίο το προμηθεύτηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι
Η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι © Facebook

Βιτριόλι είναι το οξύ με το οποίο επιτέθηκαν στην 34χρονη στην Καλλιθέα, σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Θειικό οξύ, κοινώς βιτριόλι, είναι το όπλο της επίθεσης το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργάζεται η 34χρονη στην Καλλιθέα. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στο Γενικό Χημείο του Κράτους βγήκαν πριν από λίγο κι επιβεβαίωσαν τις υποψίες των γιατρών πως επρόκειτο για βιτριόλι.

Το βιτριόλι είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο. Έτσι, οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι η δράστις, τι άκρες είχε ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να “ρίξει φως” στην υπόθεση”», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να συνέλθει η άτυχη γυναίκα και μετά θα συνομιλήσουν και πάλι μαζί της. Εκτιμούν ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ