Ελλαδα

Χατζηγεωργίου: Ναι στο άνοιγμα των δημοτικών από τους επιστήμονες

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Χατζηγεωργίου
Δημήτρης Χατζηγεωργίου © ScreenShot

Τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγούνται το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Έπειτα από σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου αποκάλυψε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη της Επιτροπής των επιστημόνων που συνεδριάζουν αυτή την ώρα επιδημιολογικά συνηγορούν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

«Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία». Μάλιστα, είπε πως είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας.

Όσο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα υπάρξουν ανακοινώσεις, είπε ο κ,. Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «όπως η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στηρίχθηκε σε μη στέρεα δεδομένα, έτσι και η απόφαση για το άνοιγμα δεν στηρίζεται σε δεδομένα που είναι πολύ ισχυρά». Ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν και «πολλά άλλα ήπια επιχειρήματα που συνηγορούν στο ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν, όπως υποστηρίζουν και τα περισσότερα μέλη της επιτροπής» η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα για το θέμα. Μέλη της επιτροπής έχουν εξηγήσει τελευταία ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα, κοινωνικοί λόγοι που σχετίζονται με την οικογένεια και εργαζόμενους γονείς, αλλά και λόγοι ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών απ΄όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα ευνοούν μια απόφαση υπέρ του ανοίγματος των σχολείων. Ο κύριος Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε ξανά και σε τρεις αντικείμενικους λόγους που το άνοιγμα των σχολείων δεν θα επιδρούσε αρνητικά στην διασπορά της πανδημίας. Όπως είπε «γνωρίζουμε ότι τα παιδιά έχουν χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις από τη νόσο είναι εξαιρετικά χαμηλές μόλις 0,01% στα παιδιά και η μεταδοτικότητα του ιού είναι χαμηλότερη από τα παιδιά».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ