Ελλαδα

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύμανση σχολικής τάξης
Απολύμναση νηπιαγωγείων © Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, στην περίπτωση που ληφθεί απόφαση για την επαναλειτουργία τους. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου». Όπως είπε ο κ. Πέτσας, ανακοινώσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες όπως και για τις κατασκηνώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς έχει δηλώσει ότι η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ευχάριστη θέση: έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων». Τόνισε ότι «δείξαμε όλοι μαζί ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και ακούσαμε και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών» και ευχαρίστησε τους πολίτες γι αυτό.

Με αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού επεσήμανε ότι σήμερα είμαστε σε θέση «να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνάει από την άμυνα στην υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο». Πρόσθεσε ότι «πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας με οδηγό  ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο» και έκανε αναφορά στο σχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ