Ελλαδα

Πρόγραμμα για 1.100 ανέργους στη Δυτική Ελλάδα

Ηλικίας 18 - 30 ετών σε επιχειρήσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ergasia.jpg
© Pixabay

Δείτε το νέο πρόγραμμα για 1.100 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών, στη Δυτική Ελλάδα - Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία 1.100 εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ηλικίας 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: α) ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και β) σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101), όπως ισχύει και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα - (πάροχοι) - στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους επτά μήνες και αφορά σε τοποθέτηση σε θέσεις προεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ