- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Τι λέει η Σοφία Ζαχαράκη
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει «το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων»
Τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί πουν «όχι» λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό είπε η Σοφία Ζαχαράκη.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN, η Σοφία Ζαχαράκη είπε αναφορικά με τα σχολεία πως «θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό».
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η απόφαση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά στα σχολεία στις 26 Απριλίου, ωστόσο ακόμα αναμένονται και οι αποφάσεις των ειδικών. Στη συνέχεια δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει «το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων», προσθέτοντας για την ημερομηνία των εξετάσεων πως «αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού».
Πάντως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε εκείνους της τρίτης λυκείου, οι οποίοι έχουν και την πιο δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως από την Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές.
Τέλος, σε ερώτηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε πως «πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα», κάτι που σύμφωνα με την ίδια, «δείχνει τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια ημέρα θα γίνουν τα τελευταία μαθήματα
Οδηγίες και προθεσμία εγγραφών 2026-2027
Ισόβια και 2 έτη χωρίς ελαφρυντικά στον 22χρονο - Ποινή 30 μηνών στον εξάδελφο
Τι καιρό θα κάνει μέχρι το Σάββατο
Εκδικάζεται η υπόθεση της 23χρονης συνεπιβάτιδας για το τροχαίο του Νοεμβρίου 2022
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τον βρήκε ο αδελφός του που τον αναζητούσε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Μια συλλογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Ιακωβίδη, Dali, Μόραλη, Κεσσανλή, Γαϊτη
Αστυνομική έρευνα σε σπίτι 50χρονου αποκάλυψε 10 τμήματα ενάλιων αμφορέων από τρεις ιστορικές περιόδους
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Πρόγνωση Κολυδά για διπλή διαταραχή προ των πυλών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε «ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία» αναφέρεται ο Γιάννης Παναγόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.