- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη το 2018
Λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματείας
Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δεχθεί επίθεση το 2018, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Αναβλήθηκε για τις 19 Οκτωβρίου 2020, η δίκη των δώδεκα κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματείας. Aυτή ήταν η δεύτερη αναβολή μετά από εκείνη τον περασμένο Νοέμβριο (τότε λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης). Όπως και κατά την πρώτη αναβολή, στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Γ. Μπουτάρης που παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.
Ανάμεσα σε όσους παραπέμφθηκαν σε δίκη για την υπόθεση είναι ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, όπως επίσης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.
Οι υπόλοιποι που παραπέμφθηκαν σε δίκη αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εξύβρισης λόγω και έργω. Κατέστησαν δε κατηγορούμενοι ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.
Για την ίδια επίθεση, είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία έχουν ήδη καταδικαστεί, ενώ το τέταρτο παραπέμφθηκε σε Δικαστήριο Ανηλίκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.