- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Νέο σχέδιο για τα Εξάρχεια: Φεύγουν τα ΜΑΤ, έρχονται περιπολίες
Στόχος η πάταξη της εγκληματικότητας, της διακίνησης ναρκωτικών και του παρεμπορίου
Ένα νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης πεζών και εποχουμένων περιπολιών αλλά και ειδικών δράσεων ξεκινά σιγά – σιγά να εφαρμόζεται και στα Εξάρχεια.
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων ξεκινά από σήμερα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες, σκύλων της "Κ-9", καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο, στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν, πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, "Δράση", Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Παράλληλα, στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛΑΣ θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.
«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς» τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.