- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απολογείται το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
Οκτώ άτομα στον ανακριτή, προφυλακιστέοι ο Σπανός κι άλλοι τρεις
Οι απολογίες για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων συνεχίζονται, ενώ χθες Σάββατο κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανός και άλλα τρία άτομα. Στην Εισαγγελία Πειραιά και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή οδηγήθηκαν ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί εντός της ημέρας.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα - στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ.
Εκτός των τεσσάρων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, στον ανακριτή οδηγήθηκε χθες και μια γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι - απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορουμένων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει προπηλακισμός τηλεοπτικών συνεργείων και επέμβαση των ΜΑΤ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.