- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, είναι το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.
Χωρίς αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, είναι το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας. Στο νέο δελτίο τιμών «εφαρμόζεται στην πράξη η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, ενώ μειώνονται έως 7% οι τιμές πολλών από αυτά» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που συνοδεύει το νέο δελτίο τιμών.
Το δελτίο περιλαμβάνει την αναθεώρηση των τιμών 8.057 φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Από τα φαρμακευτικά αυτά σκευάσματα, σε 4.985 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 3.072 μειώνεται η τιμή τους έως 7% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Από την αναρτηθείσα λίστα, προκύπτει, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σημαντική μείωση του κόστους τόσο σε επίπεδο νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, όσο και σε επίπεδο εξωνοσοκομειακής δαπάνης.
Κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερο κόστος για τους ασθενείς και εξοικονόμηση πόρων για το κράτος. Η συνολική εξοικονόμηση για κράτος και ασθενείς αναμένεται να ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας.
«Επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο η αναθεώρηση των τιμών των φαρμάκων γίνεται μία φορά ετησίως, το νέο δελτίο τιμών εκδίδεται σήμερα μετά από ενάμισι χρόνο, εξαιτίας της έλλειψης βούλησης της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο» αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωση του για το νέο δελτίο τιμών.
Από αύριο και για πέντε ημέρες υποβάλλονται ενστάσεις με στόχο να αναρτηθεί το διορθωτικό εντός του έτους, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει η διαδικασία για την ανατιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και η επεξεργασία των δεδομένων για την τιμολόγηση των νέων αιτημάτων για συνταγογραφούμενα και ΜΗΣΥΦΑ, που κατατέθηκαν εντός του 2019.
Ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή το νέο δελτίο επισημαίνει ότι βούληση του είναι η συνέχιση των προσπαθειών για τον εξορθολογισμό των δαπανών στην υγεία, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.