Ελλαδα

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες - Πού σκοπεύουν να στήσουν μπλόκα

Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο
Αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο/© INTIMENEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ

Στους δρόμους κατεβάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες στη Λάρισα, σχεδιάζοντας να στήσουν μπλόκα στους δρόμους. Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν μετά τις συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, αγρότες του νομού θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, δημιουργώντας μπλόκα στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα. Στα βασικά αιτήματα των αγροτών που συγκεντρώνονται στη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, περιλαμβάνονται το κόστος παραγωγής, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Σημειώνεται πως στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λάρισα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα με προσανατολισμό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Και η Καρδίτσα στον χορό των κινητοποιήσεων

Μπλόκο στις 4 του μηνός, στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στις 12.00 το μεσημέρι στήνουν οι αγρότες της Καρδίτσας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Η Ενωτική Ομοσπονδία απευθύνει παράλληλα «ενωτικό κάλεσμα αγώνα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων και θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους».

«Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος μας. Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας, ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κ.λπ.) με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ