- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΑΣΟΕΕ: Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές
«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε - Κατασκευάζονται μέχρι και μολότοφ»
Φοιτητές της ΑΣΟΕ καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο.
Σε γκέτο έχει μετατραπεί η ΑΣΟΕΕ, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ κατασκευάζονται μέσα στο Πανεπιστήμιο.
Οι φοιτητές μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες για να μην τους αναγνωρίσουν οι κουκουλοφόροι και έχουν τις αντίστοιχες συνέπειες. «Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής, συμπληρώνοντας πως επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο, επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ».
«Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» δήλωσε μια φοιτήτρια. «Στο στόχαστρο ο πρύτανης» Απειλές κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Εμμανουήλ Γιακουμάκη, έγραψαν στην πρόσοψη του Ιδρύματος αντιεξουσιαστές, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βανκούβερ».
Όπως προειδοποιούν, ο πρύτανης θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο. «Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», υπογραμμίζει από την πλευρά της η φοιτήτρια. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τα παραβατικά φαινόμενα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.