- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο
Όλα μέλη κατηγοριών ευάλωτων οικογενειών
Μετ' εμποδίων εξελίσσεται η επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Μετ' εμποδίων εξελίσσεται η επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι αυτή τη στιγμή (ώρα 7 το απόγευμα) έχουν πιστοποιηθεί 615 άτομα όλα μέλη κατηγοριών ευάλωτων οικογενειών, οι οποίοι και σταδιακά μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχει δέσει το ένα από τα δυο αρματαγωγά. Ενώ το δεύτερο είναι σε αναμονή έξω από το λιμάνι.
Η διαδικασία της μετακίνησης από τη Μόρια ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα, ενώ ας σημειωθεί ότι ο έλεγχος όσων επιβιβάζονται στο αρματαγωγό είναι εξονυχιστικός.
Μετά την αναχώρηση του πρώτου αρματαγωγού με 400 επιβαίνοντες, που αναμένεται να γίνει αργά απόψε το βράδυ με κατεύθυνση την Ελευσίνα, θα ακολουθήσει η επιβίβαση των υπολοίπων 215 που έχουν πιστοποιηθεί και οι οποίοι θα παραμένουν μέσα στο δεύτερο αρματαγωγό. Το πρωί θα ξεκινήσει η πιστοποίηση και των υπολοίπων 200 που μπορούν να μετακινηθούν και οι οποίοι θα μετακινηθούν στο λιμάνι με στόχο το δεύτερο αρματαγωγό να ξεκινήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης αύριο, Σαββάτο, το μεσημέρι.
Ας σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί η μετακίνηση άλλων 60 αιτούντων άσυλο την ερχόμενη Κυριακή και 100 την Τετάρτη, αυτοί με το πλοίο της γραμμής και κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.
Στο σύνολο τους οι μεταφερόμενοι θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία, σε διάφορα μέρη τόσο Αττικής όσο και σε άλλες περιοχλές της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.