Ελλαδα

Ο Αρτέμης Σώρρας ξανά στο εδώλιο

Οι περίφημες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, τα εξώδικα πολιτών στις Εφορίες και ο τιμοκατάλογος της παράταξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρτέμης Σώρρας
Αρτέμης Σώρρας/©INTIMENEWS

Στις 6 Νοεμβρίου ο Αρτέμης Σώρρας κάθεται εκ νέου στο εδώλιο για να δικαστεί για τις απάτες του.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγείται στις 6 Νοεμβρίου ο Αρτέμης Σώρρας. Τόσο ο ίδιο όσο και 22 ακόμη συνεργάτες του είναι αντιμέτωποι κατά περίπτωση µε τις κακουργηµατικές πράξεις της απάτης, της εγκληµατικής οργάνωσης, του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος, αλλά και µε πληµµεληµατικές πράξεις, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργηµάτων ή πληµµεληµάτων.

«Κατά το έτος 2011 ο Αρτέµιος Σώρρας µετέβη στις Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής, όπου σε συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν µε τη βοήθεια του συγκατηγορουµένου του Ε.Λ. Πραγµατοποίησε οµιλίες κατά τις οποίες ανέφερε ψευδώς ότι διέθετε αµύθητη περιουσία, µέρος της οποίας σκόπευε να παραχωρήσει για την εξάλειψη του δηµοσίου χρέους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου µε διάφορες µεθοδεύσεις και τεχνάσµατα επιχείρησε να πείσει ότι είναι δήθεν κάτοχος µετοχών ανυπολόγιστης αξίας και ότι το γεγονός αυτό πιστοποιείται από δηµόσια έγγραφα» επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας χρησιμοποιούσε ως βασικό επιχείρημα για να πείσει τα θυματά του τις περίφημες 28 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». Ο ίδιος υποστήριζε ότι η αξία τους αντιστοιχούσε σε τρισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο στην πραγματικότητα η αξία τους είναι μηδενική.

«Στις οµιλίες του ισχυριζόταν ότι το ελληνικό κράτος ήταν δικαιούχος κληρονοµικών κεφαλαίων ύψους 115 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ, τα οποία ήταν κατατεθειµένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Παγκόσµια Τράπεζα και µπορούσαν να χρησιµοποιηθούν για αποπληρωµή πάσης φύσεως χρεών» αναφέρεται επίσης στο παραπεµπτικό βούλευµα.

Και προστίθεται: «Τα χρεωστικά οµόλογα που κατείχε ο Αρτέµης Σώρρας ήταν προϊόν απάτης, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ γινόταν επίκληση σε αυτά από τον Σώρρα και τους συνεργάτες του µε σκοπό την παραπλάνηση πολιτών».

Οι ταρίφες για τους πολίτες - Γέμισαν εξώδικα οι Εφορίες

Για να γίνει κάποιος μέλος στην «Ελλήνων Συνέλευσις» έπρεπε να καταβάλει εγγραφή 10 ευρώ. Η μηνιαία συνδρομή ήταν 5 ευρώ. Όσον αφορά στην παραλαβή της εξώδικης δήλωσης, με παραλήπτη τον εκάστοτε δανειστή -στην οποία αναφερόταν ότι ο οφειλέτης σταματά κάθε καταβολή ληξιπρόθεσμης οφειλής καθώς θα υπήρχε εξόφληση του χρέους συμψηφιστικά από τα τρισεκατομμύρια της «περιουσίας» του Σώρρα- το κόστος έκδοσης κυμαινόταν από 5 έως 200 ευρώ (ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός).

«Εκµεταλλευόµενος την ευπιστία, αφέλεια, απελπισία και δεινή οικονοµική θέση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, τους έπεισε ότι θα πληρώσει τα χρέη τους, εξασφαλίζοντας την ίδια ώρα έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα.

Εκτιμάται ότι στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. είχαν φθάσει περίπου 12.000 εξώδικα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ