- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Novartis: Βοήθεια από τις ΗΠΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Επί δύο ώρες κατέθετε ο Γεωργιάδης στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου
Novartis: Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου ζητούν συνδρομή από ΗΠΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Επί 2 ώρες κατέθετε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναζητούν έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα εντός ή εκτός για την υπόθεση της Novartis.
Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος της Βουλής, οι δυο εισαγγελείς διαβιβάζουν σήμερα τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της προκαταρκτικής επιτροπής του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνεται και έγγραφο των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Με το έγγραφο, το οποίο έχει την έννοια της δικαστικής συνδρομής, οι δύο εισαγγελείς ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα εάν για την υπόθεση της Novartis έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας. Και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους, καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια, ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη. Επίσης, ζητούν να τους γνωρίσουν εάν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω Ελλήνων και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών. Τέλος, ζητούν να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα εάν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι αποτέλεσμα της.
Δίωρη η κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη
Δύο ώρες περίπου διήρκεσε η κατάθεση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζάχαρη για την σκευωρία της Novartis.
Ο υπουργός, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, κατά την έξοδό του από τον εισαγγελικό γραφείο αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ είναι Εισαγγελία δεν είναι τηλεόραση»
Όπως είπε συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε εφ΄ όλης της ύλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.