Ελλαδα

Tραμ Challenge: Τι λέει ο οδηγός του τραμ που σκαρφαλώνουν τα παιδιά

Πώς θα μπει τέλος στην επικίνδυνη μόδα του «Tραμ Challenge» εξηγούν οδηγός και κάτοικοι της περιοχής

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tram.jpg

Μιλήσαμε με τον οδηγό του τραμ για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να σταματήσει άμεσα η επικίνδυνη μόδα

Η επικίνδυνη «μόδα» του Τραμ Challenge έχει κάνει αισθητή την εμφάνιση της τις τελευταίες μέρες στα social media και στα μέσα ενημέρωσης, με τους αυτόπτες περαστικούς να ζητούν ακόμη και την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να σταματήσει.

Ο κανόνας στο περίεργο παιχνίδι που ξεκίνησε από τις γειτονιές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου είναι απλός: Όσοι συμμετέχουν καλούνται να σκαρφαλώσουν στο πίσω μέρος του τραμ και να παραμείνουν εκεί ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται εν κινήση, διασχίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο «λαθραία» αλλά και με κίνδυνο τη ζωή τους μερικές στάσεις ώσπου να βαρεθούν. Έπειτα αναρτούν σχετικές φωτογραφίες από το «κατόρθωμά» τους στο διαδίκτυο.

Η ΣΤΑΣΥ δήλωσε από την πρώτη στιγμή ενήμερη για το περιστατικό με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Τραμ, Ηλία Μανιατάκη να κάνει έκκληση στα ανήλικα παιδιά και στις οικογένειες να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια προτού μετατραπεί σε σοβαρό ατύχημα. Εμείς μιλήσαμε και με τον οδηγό του τραμ Π.Νίκου, που εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο και έχει τύχει στην βάρδια του να σκαρφαλώσει παρέα μικρών παιδιών στο τελευταίο βαγόνι για να κάνουν την «τρέλα» τους.

«Τα περιστατικά αυτά έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο περίπου 1,5 μήνα τις ώρες μετά το σχόλασμα ή τα σαββατοκύριακα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. Το συγκεκριμένο σημείο όμως στο τραμ είναι «τυφλό» για εμάς τους οδηγούς και πολλές φορές δεν έχουμε εικόνα για το τι γίνεται. Οι επιβάτες μας ενημερώνουν και όταν μπορούμε, βγαίνουμε έξω για να τους κάνουμε παρατήρηση.» Εξηγεί ο κύριος Νίκου στην ATHENS VOICE και συμπληρώνει «Συνήθως κάνουν τη διαδρομή μιας μόνο στάσης με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αυτό όμως είναι πολύ επικίνδυνο γιατί δεδομένου οτι το τραμ κινείται με 40-45 χλμ, τί θα γίνει αν κάποιο παιδί χάσει την ισορροπία του και πέσει στο σίδερο και το τσιμέντο από κάτω; H αποτελεσματική λύση που έχουμε σκεφτεί είναι να εξετάσει η εταιρεία το ενδεχόμενο να τοποθετήσει κάτι στο σημείο του τραμ από όπου πιάνονται τα παιδιά, προκειμένου να μην μπορούν να ανέβουν επάνω.»

Οι περαστικοί επίσης συμφωνούν με τους οδηγούς ότι η μόδα αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και οι ίδιοι όποτε μπορούν κάνουν παρατηρήσεις στα παιδιά να προσέχουν. Ο κύριος Παναγιώτης διατηρεί καφενείο ακριβώς μπροστά από τη στάση του τραμ και έχει δει με τα μάτια του τους νεαρούς να συναγωνίζονται για το ποιος θα βγάλει την καλύτερη σέλφι πάνω βαγόνι. Όπως μας λέει « Το τελευταίο διάστημα μικρές παρέες 15χρονων παιδιών έχουν κάνει συνήθειο να σκαρφαλώνουν επάνω και να κάνουν τον χαβαλέ τους ενώ μάλιστα το τραμ είναι εν κινήσει. Όταν μάλιστα πάμε να τους μιλήσουμε, μας κάνουν προσβλητικές χειρονομίες. Ελπίζουμε με τον ντόρο που έχει γίνει τώρα στα μέσα να συνετιστούν. Διαφορετικά η αστυνομία θα πρέπει να έρθει να κάνει κάτι αφού τα παιδιά τα ίδια έχουν άγνοια κινδύνου και δεν αργεί να γίνει το κακό.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ