- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Καταγγελία: Εργαζόμενος κουζίνας γρονθοκοπήθηκε από σεφ στην Κρήτη
Λαμβάνει μέτρα το Εργατικό κέντρο Λασιθίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
Νέα καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά προϊσταμένου σε κουζίνα ξενοδοχείου. Σε ξενοδοχείο της Κρήτης το περιστατικό.
Εργαζόμενος στην κουζίνα ξενοδοχείου στο νομό Λασιθίου δέχθηκε επίθεση από τον προϊστάμενό του και το περιστατικό καταγγέλθηκε επώνυμα από τον ίδιο τον εργαζόμενο το βράδυ της Τρίτης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Γαρεφαλάκης γνωστοποίησε την καταγγελία, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος χειροδίκησε και ύβρισε και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ένας προϊστάμενος να βρίζει και να επιτίθεται. Είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να τις ανεχόμαστε και πρέπει να τις καταγγέλλουμε».
Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανώλης Πεπόνης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εμπλοκή άλλων εργαζομένων απέστρεψε μια ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη στο περιστατικό, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά τη γνωστοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, έγιναν απανωτές καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά σε διάφορα ξενοδοχεία και εργασιακούς χώρους. «Το φαινόμενο δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο πραγματικό του μέγεθος καθώς οι περισσότεροι από όσους καταγγέλλουν επιθέσεις, το κάνουν ανεπίσημα ή ζητούν να μην γνωστοποιηθεί το όνομά τους, από φόβο μη χάσουν την εργασία τους» προσέθεσε ο κ. Πεπόνης.
Είπε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα λάβουν απόφαση για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους. «Θα πάρουμε απόφαση, όταν γίνεται καταγγελία να δημοσιοποιούνται τόσο το όνομα της επιχείρησης όσο και το όνομα του αυτού που επιτίθεται στον εργαζόμενο και θα καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, παίρνοντας υπό την προστασία μας τον εργαζόμενο είτε νομικά είτε οικονομικά. Μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορεί να πάψει να υφίσταται αυτό το φαινόμενο, που έχει άμεση σχέση με την εντατικοποίηση της εργασίας» επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.