Ελλαδα

Αυτές οι συμβουλές για τα κοινωνικά δίκτυα ΔΕΝ εκδόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ea-tbn-1-696x476.jpg

Γιατί δεν ισχύει η δημοσίευση που ήθελε την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει ότι δεν θα πρέπει να κοινοποιούμε 5 είδη πληροφοριών στα κοινωνικά μας δίκτυα

Τις τελευταίες μέρες viral έγινε δημοσίευση η οποία ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία δεν θα πρέπει να κοινοποιούμε 5 είδη πληροφοριών στα κοινωνικά μας δίκτυα. Το κείμενο όμως δεν εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε πρόσφατα στις σελίδες Facebook National Greece και Εφημερίδα Κασσάνδρα, και παλιότερα στις ιστοσελίδες aftodioikisi.grathensmagazine.grolympia.gryouweekly.grtechit.grinfokids.grinfowoman.grmothersblog.gr. Η παλιότερη πηγή που εντοπίσαμε είναι από το onlycy.com (η οποία ιστοσελίδα πλέον παραπέμπει σε άλλη), και δεν αναφερόταν στις Ελληνικές αλλά στις Γερμανικές αρχές.

fireshot-capture-040-national-greece-dimosieyseis-www.webp

Συνοπτικά, το κείμενο προειδοποιεί ότι «ποτέ δεν πρέπει να δημοσιεύουμε την ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, τοποθεσία μας, το αν είμαστε μόνοι στο σπίτι, και φωτογραφίες των παιδιών μας».

Σε επικοινωνία μας με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό μας διέψευσε ότι εξέδωσε τις συγκεκριμένες συμβουλές.

Η κοντινότερη αναφορά της ΕΛΑΣ σε αντίστοιχες συμβουλές έχει γίνει σε 2 αναρτήσεις στον λογαριασμό του Twitter της, που όμως δεν είναι ούτε τόσο γενικές ούτε τόσο εμφατικές όσο οι παραινέσεις του επίμαχου κειμένου (και δημοσιεύτηκαν μετά την πρώτη αναπαραγωγή του).

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ