Ελλαδα

Το «Αδαμάντιος Κοραής» σαλπάρει για Σαμοθράκη

θα εκτελεί από τις 17 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αδαμάντιος Κοραής.
Αδαμάντιος Κοραής / © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

To «Aδαμάντιος Κοραής» θα εκτελεί από τις 17/9 τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Στην Ανώνυμη Ναυτική και Μεταφορική Εταιρεία Ζακύνθου (Zante Ferries), με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» ανατέθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη η δρομολογιακή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Η εν λόγω γραμμή που είναι με μίσθωση (άγονη) ανατέθηκε στην εν λόγω εταιρεία για τη χρονική περίοδο μέχρι της 31 Οκτωβρίου 2019.

Το «Αδαμάντιος Κοραής», που σύμφωνα με την ίδια απόφαση ξεκινά τα δρομολόγιά του την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, έχει μήκος 100,15 μέτρα και πλάτος 17,23 μέτρα και έχει ναυπηγηθεί το 1987.

Η σχετική σύμβαση που υπογράφθηκε σήμερα προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος.

Για μετά την 31η Οκτωβρίου η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα επαναπροκηρυχθεί μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών της χώρας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.

Σήμερα η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη καλύπτεται προσωρινά από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ