- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός αισθητός στην Αθήνα - Πού εντοπίστηκε το επίκεντρο
Τι ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας
Αισθητή σεισμική δόνηση στην Αττική, με το επίκεντρο να εντοπίζεται κοντά στο Μάτι.
Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή στις 11.13 το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το Μάτι και συγκεκριμένα 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης, 31 χλμ. ανατολικά - βορειοανατολικά της Αθήνας και 23 χλμ. δυτικά από το Μαρμάρι (Εύβοια). Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 15 χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουλίου είχε σημειωθεί σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας ζημιές σε παλιά κτίρια και βγάζοντας στους δρόμους και στις πλατείες τους κατοίκους σε πολλές συνοικίες της Αττικής.
Τι ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας, υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος θαλάσσιος χώρος δίνει συχνά μικρούς σεισμούς.
«Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός κυρίως στο Μάτι. Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιoυς σεισμούς με πολύ μικρά μεγέθη» είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο
Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας
Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις δηλώσεις παράστασης συγγενών, τραυματιών και του Δημοσίου
Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες δύο εβδομάδες
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι ενόψει καλοκαιριού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Έχουμε έναν όμορφο τόπο που λείπουν οι νέοι» αναφέρει ο δήμαρχος
Οι Αρχές περιμένουν κρίσιμα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια
Χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει σε απογραφή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.