- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανθρωποκτονία ο θάνατος της βιολόγου στην Κρήτη
Το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε σε μία σπηλιά
Ανθρωποκτονία είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της 60χρονης βιολόγου που εντοπίστηκε προχθές το βράδυ σε σπηλιά στο Μάλεμε.
Σε ασφυξία αποδίδει η ιατροδικαστική εξέταση τον θάνατο της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.
Σύμφωνα με το cretalive, η εξέταση που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης στο Ρέθυμνο, Στ. Μπελιβάνη και Αντ. Παπαδομανωλάκη, έδειξε ότι της "έφραξαν" στόμα και μύτη.
Η σορός σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες δεν φέρει τραύματα από σφαίρα ή άλλο αντικείμενο και οι ιατροδικαστές προχώρησαν και σε ακτινολογική εξέταση της.
Οι αρχές κάνουν πλέον λόγο για "καθαρή εγκληματική ενέργεια" ωστόσο επειδή η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη θα συνεχιστεί η διερεύνηση του περιστατικού από τους ιατροδικαστές με ιστολογικές και άλλες εξετάσεις.
Να σημειωθεί ότι η εξέταση από τους ιατροδικαστές διήρκησε περισσότερο από 7 ώρες.
Το σημείο όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα δεν θα μπορούσε να το προσεγγίσει από μόνη της.
Πρόκειται για μία δαιδαλώδη στοά (στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά) η οποία είχε διαμορφωθεί κατά την γερμανική κατοχή ενώ ακόμα και οι κάτοικοι της περιοχής το αγνοούν.
Η προσέγγιση στην συγκεκριμένη στοά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον αγροτικό δρόμο ενώ δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι καθώς κλαδιά και φύλλωμα κάλυπταν την είσοδο
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ.
Όπως έγραψε το cretalive, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, όπου βρέθηκε νεκρή, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει.
Παραμένει άγνωστο αν έφτασε μόνη στο δαιδαλώδες τούνελ που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και ο δράστης (ή οι δράστες) τη μετέφερε νεκρή εκεί, για να κρύψει την σορό σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο.
Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.