Ελλαδα

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Μοχθηρές οι γυναίκες

Επιστολή-απάντηση στον Βενιζέλο για σύμφωνο συμβίωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56138-112784.jpg

Με 6σέλιδη επιστολή απαντάει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, στην επιστολή του Βενιζέλου.

Μεταξύ άλλων ζητάει από τον  Βενιζέλο και την Πολιτεία να ασκήσουν «έφεση» κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που καταδίκασε την Ελλάδα επειδή στον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης εξαιρεί τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όμως στην επιστολή Σεραφείμ υπάρχουν πολλά –πέρα από τα γνωστά «παρά φύση» και «τό ἐμμένειν στήν ἁμαρτία σατανικόν»- και κυρίως υπάρχει μια παραπομπή στα λεγόμενα Ιταλού εγκληματολόγου που πέθανε στις αρχές του 20ου αιώνα και μας ενημερώνει ότι οι γκέι συνδυάζουν τον δυναμισμό των ανδρών και την μοχθηρία των γυναικών και για αυτό δεν έχουν ηθικές αναστολές και μεταφυσικά ιδεώδη. 

Το απόσπασμα από την επιστολή ως έχει:

«Δέν θά διαλανθάνει ἀσφαλῶς τῆς ἐπιστημονικῆς Σας συγκοτήσεως ὁ περιώνυμος ὁρισμός τοῦ μεγάλου Ἰταλοῦ ἐγκληματολόγου Τσέζαρε Λομπρόζο (1835-1909) «ὁ ἀρρενοθήλυς κέκτηται τόν δυναμισμόν τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεως, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθικήν ἀναστολήν καί οὐδέν μεταφυσικόν ἰδεῶδες» πού δεικνύει ἐναργῶς τά τραγικά ἀποτελέσματα αὐτῆς τῆς συμπεριφορᾶς».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ