Ελλαδα

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Ξέσπασε σε λυγμούς-Τι κατέθεσε η μητέρα του

«Θυσιάστηκε για να μας σώσει» – Στο πλευρό του η τοπική κοινωνία - Συγκλονίζει η αδελφή του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5d16534d9785c.png
© patrastimes.gr

«Θυσιάστηκε για να μας σώσει από την κόλαση που ζούσαμε» είπαν στο δικαστήριο η μητέρα και η αδελφή του πατροκτόνου της Ζακύνθου

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη του 27χρονου από τις Βολίμες Ζακύνθου, που δολοφόνησε τον πατέρα του συνταξιούχο ταχυδρόμο, τον Μάιο του 2018.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με την κατάθεσή του σκότωσε τον πατέρα του, για να γλιτώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του από την κακοποίηση. «Έχω υποφέρει πολύ. Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα του 27χρονου Aλέξη, όταν άκουσε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν πρώτη ημέρα της δίκης.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν και σήμερα έξω από τα δικαστήρια. «Αθώος» φώναζαν και τον χειροκροτούσαν, κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του STAR, Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Ελατιών, ο οποίος είπε ότι μετά από καταγγελία που δέχτηκαν στο δήμο, δύο εργαζόμενες από τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι», πήγαν στο σπίτι του θύματος κι εκεί διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε δεμένα τα δύο μικρά του παιδιά σε μια κολώνα στο ημιυπόγειο του σπιτιού.

Σήμερα, η κοινωνική λειτουργός, η οποία είναι υπεύθυνη της δομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ισχυρίστηκε ότι «υπηρεσιακώς καμία εργαζόμενη από τη δομή δεν επισκέφθηκε ποτέ το σπίτι του θύματος, ούτε έλαβε γνώση για κάποια κακοποίηση». Τα λεγόμενά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Ταουξή, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Την ίδια ώρα, δύο ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες υπάρχουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2009 και το 2017 και αφορούν στο θύμα και στην κακοποίηση εις βάρος των δύο μικρότερων παιδιών του.

Δικηγόρος 27χρονου: «Εμείς ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία»

«Εμείς ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία. Δεν έχουμε πάρει ακόμη πρώτη ευκαιρία, δεν μας έχει δοθεί» λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παναγιώτης Κεφαλληνός και προσθέτει: «Μάρτυρας κατηγορίας δεν υπάρχει κανένας. Έρχεται ο αδελφός (του θύματος), ο οποίος έρχεται ως πολιτική αγωγή χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό μέσο εναντίον μας και ζητά ψυχική οδύνη».

«Όλα αυτά (περί κακοποίησης) ειπώθηκαν μετά προκειμένου να δικαιολογήσουν τη δολοφονία και πιστεύω ότι πρόκειται περί ψευδών και χαλκείων» υποστήριξε ο Διονύσης Μάργαρης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής.

Πατριός 27χρονου: Είναι δυνατό παιδί

«Είμαι αθώος» επανέλαβε ο 27χρονος. Στη δίκη παραβρέθηκε και ο πατριός του 27χρονου και μίλησε με τρυφερά λόγια για εκείνον. «Είναι δυνατός και κρατιέται στα πόδια του. Μας είπε να κάνουμε υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Αντί να του το πούμε εμείς, μας το λέει αυτός».

Καθηγήτρια 27χρονου: Είναι ένα ξεχωριστό άτομο, με σκυφτό κεφάλι και μ’ ένα βαρύ εσωτερικό πόνο

«Από την αρχή τον ξεχώρισα από τους υπόλοιπους μαθητές μου. Είναι ένα ξεχωριστό άτομο, με σκυφτό κεφάλι και μ’ ένα βαρύ εσωτερικό πόνο. Στα μαθήματα ήταν άψογος, άριστος, επιμελέστατος, ανταγωνιστικός… παρόλα αυτά πάντα είχε ένα χαμόγελο που δεν ήταν ποτέ εκ βαθέων, ακόμη κι όταν λέγαμε ανέκδοτα. Σήμερα εδώ έχω έρθει να τον στηρίξω» είπε η καθηγήτρια που τον διδάσκει αγγλικά μέσα στη φυλακή.

Ανιψιά του πατέρα η κοινωνική λειτουργός που εξέταζε τις καταγγελίες για κακοποίηση

Αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία και δύο κοινωνικοί λειτουργοί από το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας της Ζακύνθου επισκέφθηκαν την οικία του θύματος. Όπως είπε σήμερα ο εισαγγελέας, η εισαγγελέας Ζακύνθου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, έπειτα από τρία χρόνια ερευνών, καθώς από τα συγκεντρωθέντα στοιχεία δεν επιβεβαιώθηκε η ανώνυμη καταγγελία και η κακοποίηση των παιδιών.

Ο αδελφός του 27χρονου υποστήριξε ότι στη δομή ως κοινωνική λειτουργός εργαζόταν ανιψιά του θύματος.

Η κακοποίηση των παιδιών του θύματος από τον ίδιο φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία της Ζακύνθου. Είχαν γίνει δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2010. Η κοινωνική λειτουργός που κατέθεσε σήμερα ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε καμία καταγγελία. Αναγκάστηκε όμως στην πορεία να παραδεχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα.

Μητέρα 27χρονου: Θυσιάστηκε για να μας σώσει

Η μητέρα του πατροκτόνου της Ζακύνθου, του 27χρονου Αλέξη, συγκλόνισε σήμερα στην κατάθεση της στο δικαστήριο της Πάτρας. Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε η ίδια και τα παιδιά της, στα χέρια του πρώην συζύγου της. Ο Αλέξης ξέσπασε σε λυγμούς.

«Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του από έναν πατέρα δυνάστη» ανέφερε.

Κάθε φορά που ήθελα να φύγω μου έβαζε το τουφέκι στο πρόσωπο και με απειλούσε ο Αλέξης μου έλεγε «Μαμά πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά (τα ανήλικα ). Είμαστε συνένοχοι».

Η κυρία Μαρία προσπαθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα να απαντήσει σε όλες τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας και πέφτει  σε αντιφάσεις με τις ημερομηνίες κακοποίησης  των παιδιών της. Ο Αλέξης από την πλευρά του δεν μπορεί  να συγκρατήσει τα δάκρυα του τόσο στην κατάθεση της μητέρας του όσο και της αδερφής του.

Αδελφή Αλέξη: «Κακοποιούσε κι εμένα ο πατέρας»

Το θύμα κακοποιούσε και εμένα και τον Αλέξη, είπε η αδελφή του 27χροου. «Μάλιστα του είχε ζητήσει (του Αλέξη) να του βρει γυναίκα και αν δεν έβρισκε να του πάει εμένα» πρόσθεσε κι επανέλαβε ότι είχαν καταγγείλει δύο φορές τον πατέρα για την κακοποίηση.

Πηγή: patrastimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ