- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
24ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας
24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη (03/07) τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις.
Στην ανακοίνωσή της για την απεργία η ΠΝΟ αναφέρει:
«Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων».
Εκτός αυτού, η ΠΝΟ ζητά ακόμη να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων, ενώ αναφέρει ότι σχετικό έγγραφο έχει ήδη γνωστοποιηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας. Η απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/07) στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε της ανακοίνωση η Ενωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ).
Οι ακτοπλόοι αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ καλεί την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Στην 24ωρη των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας οι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.