- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστικοί: Αμοιβή και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών
Aναζητώντας λύση στο πρόβλημα με τη μη προσέλευση πολλών μελών στα εκλογικά τμήματα
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλά εκλογικά τμήματα να είναι με ένα ή και κανένα μέλος.
Να οριστεί αμοιβή για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα με τη μη προσέλευση πολλών μελών στα εκλογικά τμήματα.
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλά εκλογικά τμήματα να είναι με ένα ή και κανένα μέλος, κάτι που δυσκόλεψε το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων, αλλά και την εκλογική διαδικασία, εν γένει.
Μάλιστα, το φαινόμενο παρατηρήθηκε ακόμη και στο εκλογικό τμήμα που ψήφισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Η απροθυμία των πολιτών να στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές δυσχέρανε σημαντικά την διαδικασία. Είναι καιρός η Πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να καθορίσει αμοιβή και για όσους κληρώνονται να εκτελέσουν καθήκοντα στις εφορευτικές επιτροπές», αναφέρει η ανακοίνωση των δικαστών.
Παράλληλα, προτείνουν τα tablet, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, να υποκαταστήσουν πλήρως «τη συμπλήρωση των χειρόγραφων πρακτικών, που συνεπάγεται περιττή σπατάλη χρόνου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.