- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ανδρέας Μαρτίνης: Δέκα χρόνια με αναστολή για ξέπλυμα χρήματος
Την ίδια ποινή έδωσε το δικαστήριο για τη σύζυγό του
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, καταδικάστηκε για μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003.
Αυλαία έπεσε σήμερα στη δίκη που διεξάγονταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της «Ηospitalia» με κατηγορουμένους τον πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγό του Γεωργία Μαρτίνη και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη.
Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη με αναστολή τον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του, αφού προηγουμένως τους είχε κρίνει ενόχους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ποσού 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.
Σε αντίθεση με το ζεύγος Μαρτίνη αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.
Επιπλέον, με τη δικαστική απόφαση επιβλήθηκαν στους δυο καταδικασθέντες οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.
Κατά πλειοψηφία οι δικαστές αναγνώρισαν στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Δεν δέχθηκαν, ωστόσο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» καταδικάστηκε για μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International» για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί τον Μάιο του 2016 και είχε αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ον Αύγουστο του 2017.
Ακόμη ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του Ερρίκος Ντυνάν.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Μαρτίνης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση των νοσηλειων στο Ερρίκος Ντυνάν. «Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του Ανδρέα Μαρτίνη, ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ - Παρουσιάστηκε και το επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια
Ένας από τους πιο καταξιωμένους ντράμερ της ελληνικής ροκ σκηνής
«Δεν λέμε 2 βαθμοί υπό του μηδενός» - Ο σωστός τρόπος που χρησιμοποιείται το «σφετερίζομαι»
Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το δίκτυο της περιφέρειας διεξάγεται με προσοχή
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ - Στα χέρια της οπτικό υλικό από κάμερες
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου
Σε αυτά θα φοιτήσουν 6.000 μαθητές, οι οποίοι θα εισάγονται με τεστ δεξιοτήτων
Πτώση θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας
Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά
Η ανάρτηση του αδερφού του
Η γυναίκα υπέστη εγκαύματα τριβής στα χέρια, στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος
Η ηθοποιός έκανε ανάρτηση, κάνοντας γνωστή την είδηση του θανάτου του παιδιού της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.