- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Τοπαλούδη: Αρνούνται τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση
Τι υποστήριξαν οι τρεις νεαροί που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά την άτυχη φοιτήτρια στη Ρόδο και να κατέγραψαν με κινητό τηλέφωνο τις πράξεις τους
Έγγραφες εξηγήσεις, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, έδωσαν οι τρεις νεαροί -κάτοικοι Μασάρων- που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά την άτυχη φοιτήτρια, τον Νοέμβριο του 2017.
Ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Ασφάλειας Ρόδου. Και οι τρεις, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται. Συγκέκριμένα, υποστήριξαν ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας.
Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να συνδέεται με τη δολοφονία της. Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη φοιτήτρια, μαζί με μια φίλη της, είχε προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία, ωστόσο δεν υπήρξε καταγραφή του συμβάντος καθώς είχαν περάσει αρκετές ημέρες από τα γεγονότα που -όπως ισχυρίστηκε- εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της.
Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι
Επιχειρώντας να αντικρούσουν τις κατηγορίες σε βάρος τους, οι τρεις νεαροί υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση αλλά ερωτική συνεύρεση με τη θέληση της Ελένης Τοπαλούδη. Και πρόσθεσαν ότι η 21χρονη αντιλαμβανόταν πλήρως τι συνέβαινε.
Ειδικότερα, ανέφεραν ότι περί τα μέσα Νοεμβρίου του 2017 είχαν μεταβεί από τον τόπο κατοικίας τους σε νυχτερινό κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, προκειμένου να διασκεδάσουν. Αφού πήραν τα ποτά τους από τα μπαρ και λόγω συνωστισμού, κάθισαν σε ένα τραπέζι. Δίπλα τους ήταν δύο κορίτσια: η Ελένη Τοπαλούδη και μια φίλη της. Όπως είπαν, η φοιτήτρια ήταν αυτή που τους συστήθηκε και μαζί με τη φίλη της κάθισαν στο τραπέζι τους και άρχισαν να συνομιλούν.
Όταν πήγαν με το αυτοκίνητό τους την Ελένη Τοπαλούδη στο σπίτι της, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, εκείνη τους προσκάλεσε για έναν καφέ. Περιγράφοντας την κατοικία, ισχυρίστηκαν ότι ήταν ακατάστατη με πολλά μπουκάλια ρετσίνας στο τραπέζι και υπολείμματα φαγητού.
«Ήταν ένα αστείο»
Αναφορικά με το video επιχείρησαν να δικαιολογηθούν, λέγοντας ότι ήταν ένα αστείο που έκανε ο ένας από τους τρεις. Ξεκαθαρίζουν, επίσης, ότι το οπτικοακουστικό υλικό διεγράφη. Προκειμένου, μάλιστα, να την καθησυχάσουν, της έδωσαν το κινητό να το ελέγξει.
Στις έγγραφες εξηγήσεις τους οι νεαροί εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι παρουσιάζονται ως βιαστές και ως ύποπτοι που συνδέονται με το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε το νησί. Αποτέλεσμα, όπως λένε- να υφίστανται καθημερινά κοινωνικό εκφοβισμό και να έχει καταστραφεί η ζωή τους.
Με πληροφορίες από dimokratiki.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η βελτίωση της ατμόσφαιρας
Ισχυρίζεται άμυνα μετά από επίθεση - Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Σε καραντίνα το νησί για να μην εξαπλωθεί η νόσος
Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι τη Αττικής δεν αναγνώριζαν τα αυτοκίνητά τους από τις λάσπες
Η Ειρήνη Βούη ή «κυρά Ρηνιώ» γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1918 και απέκτησε 6 παιδιά
Στην πτήση βρίσκονται συνολικά 100 άτομα με 47 κατοικίδια
Οι κάτοικοι παρέμεινα χωρίς πόσιμο νερό για τρεις μήνες
Συνελήφθησαν 21 άτομα - Πώς δρούσαν
Πότε πηγαίνουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Μέχρι πότε θα βρίσκονται στους δρόμους οι οδηγοί
Φωτογραφίες και βίντεο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τα έστελνε σε 10 παραλήπτες Πολωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.