- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΕΔΗΝ: «Τρώνε ξύλο οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία»
Συγκέντρωση την Πέμπτη στην είσοδο του Παίδων «Αγία Σοφία»
Δύο κρούσματα ξυλοδαρμού εργαζομένων σε νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Το πρώτο την περασμένη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από πατέρα ασθενούς παιδιού που προσήλθε στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) για εξέταση και το δεύτερο σε βάρος γιατρού από τον γιο ασθενή που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Καβάλας.
Τα δύο περιστατικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «έρχονται να καταδείξουν ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι απροστάτευτοι στις ενέργειες ατόμων με παραβατική συμπεριφορά που τα επισκέπτονται» και προσθέτει πως «κάθε κακοποιό στοιχείο θεωρεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κωλυσιεργία από τη μεριά των εναπομεινάντων εργασιακά εξουθενωμένων εργαζόμενων. Δεν προλαβαίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό να εξυπηρετήσουν το πλήθος των περιστατικών με συμπτώματα γρίπης και άλλων ασθενειών και έχουν και το μόνιμο φόβο μην φάνε ξύλο, επειδή δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας στα Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κονδυλίων (ελλιπής φύλαξη, ανύπαρκτα μέσα προστασίας)».
Συγκέντρωση εργαζομένων στο «Αγία Σοφία»
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, Παίδων «Αγία Σοφία», καλεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 π.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων το προσωπικό, για το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού συναδέλφου τους και «τα καθημερινά κρούσματα βίας από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά».
Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναφέρει η Ομοσπονδία «το προσωπικό δεν κινδυνεύει μόνο από τους συνοδούς των παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα ΤΕΠ και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, κινδυνεύουν και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο επί χρόνια με εισαγγελική εντολή. Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι έχουν φάει ξύλο. Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ δεν δόθηκε καμία λύση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.