Ελλαδα

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους - Τι τεχνάσματα χρησιμοποιούσε

Δύο συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλικιωμένος
Ηλικιωμένος

Για συστηματική εξαπάτηση ηλικιωμένων συνελήφθησαν στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, μία 46χρονη και ένας 30χρονος. Οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη σπείρας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες συγκρότησαν σπείρα, πριν από 6 μήνες, με σκοπό την προσέγγιση ηλικιωμένων κυρίως στην Καλλιθέα, από τους οποίους αποσπούσαν με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, συστήνονταν ως φίλοι ή συνάδελφοι που έχουν συναλλαγές με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Στη συνέχεια τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου να διεκπεραιώσουν οικονομικές υποθέσεις των συγγενικών τους προσώπων. 

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις η σπείρα μετέφερε τα θύματά της σε τράπεζες, προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η συνολική λεία προσεγγίζει τα 34.500 ευρώ. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ