- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για συστηματική εξαπάτηση ηλικιωμένων συνελήφθησαν στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, μία 46χρονη και ένας 30χρονος. Οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη σπείρας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες συγκρότησαν σπείρα, πριν από 6 μήνες, με σκοπό την προσέγγιση ηλικιωμένων κυρίως στην Καλλιθέα, από τους οποίους αποσπούσαν με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.
Έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, συστήνονταν ως φίλοι ή συνάδελφοι που έχουν συναλλαγές με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Στη συνέχεια τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου να διεκπεραιώσουν οικονομικές υποθέσεις των συγγενικών τους προσώπων.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις η σπείρα μετέφερε τα θύματά της σε τράπεζες, προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.
Η αστυνομία εκτιμά ότι η συνολική λεία προσεγγίζει τα 34.500 ευρώ. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.