- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές από την Τρίτη
Ο μετεωρολόγος Καλλιάνος προειδοποιεί για επικίνδυνες καταιγίδες στην Αττική
Νέο κύμα κακοκαιρίας, έρχεται από το απόγευμα της Τρίτης και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ισχυρίζεται ότι οι καταιγίδες θα είναι επικίνδυνες.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οι βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο κ. Καλλιάνος εφιστά την προσοχή για τον κίνδυνο να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική, καθώς από το βράδυ της Τρίτης έως τα ξημερώματα της Τετάρτης -σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία- ο νομός θα υποστεί γερό «χτύπημα» από σποραδικές καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα (μέχρι το πρωινό της Τετάρτης) τα φαινόμενα να έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και ενδεχομένως στην Εύβοια και σε τμήματα της Θεσσαλίας οι καταιγίδες θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.
Οι καταιγίδες θα έχουν σπάνια δυναμική
Από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξουν ορισμένα διαμερίσματα της χώρας που θα χτυπηθούν πολύ ισχυρά από τις καταιγίδες και αναμένεται να σημειωθούν τεράστιες ποσότητες νερού. Τα τμήματα αυτά είναι:
- Νότιο Ιόνιο
- Πελοπόννησος
- Στερεά Ελλάδα
- Αττική και Εύβοια
- Θεσσαλία
«Με ανησυχεί το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Τρίτης έως και το ξημέρωμα της Τετάρτης για την Αττική. Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι ο νομός Αττικής θα υποστεί γερό "χτύπημα" από σποραδικές καταιγίδες που θα σαρώσουν το νομό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί θα δημιουργηθούν πιθανότατα και πλημμυρικά φαινόμενα», αναφέρει στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook.
Στη συνέχεια, μετά το πρωινό της Τετάρτης, η κακοκαιρία πλέον θα έχει ήπια μορφή και έτσι οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και την Πέμπτη δεν φαίνεται ότι θα προβληματίσουν.
Χιονοπτώσεις στα ορεινά
Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης μεταβολής του καιρού (από το απόγευμα της Τρίτης και έπειτα), φαίνεται ότι χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα. Πρόσκαιρα στη Μακεδονία ίσως τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατέβουν και λίγο χαμηλότερα.
Ισχυροί νοτιάδες και σκόνη
Από την Τρίτη και έπειτα θα υπάρξουν και αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την Αφρική λόγω των νοτιάδων που θα πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ στα πελάγη. Επομένως οι περισσότερες βροχές θα είναι και λασποβροχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.